Het grootste kennisfestival van Nederland

Hoezo terugkijken, vooruit….

Twee weken geleden organiseerden we met de Regio Academy een heus kennisfestival. Met maar liefst 1300 aanmeldingen waren we gewoon ruim van te voren al dik en dik uitverkocht. Wat een fijn gevoel. Het idee dat Rudie Jansman en ik tijdens Lowlands 2014 hadden, leek op veel bijval te kunnen rekenen. Het moet ongeveer op dit moment geweest zijn.

Twee van onze vrienden die normaalgesproken alleen voor de muziek komen, liepen weg. Ze gingen even naar een lezing. ‘Huh….?’, dachten wij… Een lezing op Lowlands bezoeken, terwijl er overal muziek is? Dan kan het ook andersom. Een festival met allemaal lezingen, omlijst met muziek.

En wat ik hoopte kwam uit. Jan Rotmans trapte het festival, dansend samen met de dagvoorzitter, af in een bomvolle tent. Staand publiek, dat in en uit kon lopen. Even een drankje halen, iets anders gaan kijken, even bij het buitenpodium het vervolg op een groot scherm volgen, of in een van de kleinere tentjes een boek kopen, een creatieve workshop volgen, innovaties van het waterschap bekijken of een stoelmassage ondergaan. Eten en drinken met muntjes én een persoonlijk hoogtepuntje; Paul de Munnik met zijn voorstelling ‘Nieuw’ in het kleine theater. Alles in een prachtige festival setting, natuurlijk met een door Catapult ontwikkelde huisstijl.

Om elf uur gingen de versterkers van de laatste band uit en keken we terug op een mooie ‘eerste’ editie. Want hoewel je natuurlijk moet genieten van mooie dingen, is terugkijken niet echt ons ding. Ik typ dit blogje in een, via Airbnb gehuurd, huis op het eiland Bornholm, Denemarken, maar dan wel een uiterst puntje, onder Zweden. Hier begint zo meteen Folkemoedet. Een groot politiek festival. Hier spreekt men van een ‘meeting’, maar dan met maar liefst 100.000 bezoekers(!). Een evenement dat hopelijk tot veel inspiratie gaat leiden. We gaan het zo zien.

ps: 22 van de lezingen tijdens het grootste kennisfestival zijn hier terug te kijken.

Bericht delen:
Kornelis
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact