Het witte goud!

Omdat ik meestal recepten plaats op het blog van Catapult, nu eens even geen recept maar wel een stukje over eten. Zo las ik gisteren in de krant dat vanwege de kou de asperges dit jaar pas later kunnen worden gestoken. Nou en? Van mij mogen ze helemaal wegblijven. Ik hou er namelijk helemaal niet van. Sterker nog, ik vind het vreselijk!

Blijkbaar mis ik een chromosoom. Want al zolang ik mij kan herinneren is er bij ons thuis een soort aspergegekte. Een soort “syndroom van Asperge”. Iedereen is er namelijk dol op. En zodra de eerste te koop zijn breekt het aspergevirus door. Waar kopen we ze? Waar zijn ze het lekkerst? Niet te dik. Niet te dun. Niet te duur. Niet te groen en zo kan ik nog wel even door gaan.

Zo gaan mijn ouders stad en land af om asperges te kopen. Om vervolgens altijd met net iets te weinig thuis te komen, omdat ze toch nog wel erg aan de prijs waren. Dan blijkt, bij het eten ervan, dat ze toch lekkerder zijn dan verwacht en komen ze tot de conclusie dat ze wel een pondje meer hadden kunnen meenemen. Volgende keer maar weer terug gaan naar juist dat ene heerlijke adres. (Weet jij nog bij wie we deze gehaald hebben?)

En dan natuurlijk….hoe eet je ze? Traditioneel met ham, eieren en boterjus. Of was het de vorige keer toch lekkerder met een mootje zalm? Of nee, toch met een biefstukje gewoon als groente.

En de kooktijd, ook zo’n discussiepunt. Net beetgaar of toch weer ietsje langer. Vergis ik mij nu, of…… waren ze de vorige keer toch iets lekkerder, en…… waar hadden we die dan toch ook weer vandaan? En niet te vergeten………… zijn ze wel goed geschild? Want anders zijn er natuurlijk harde plekjes te proeven. Erger nog, van het restafval wordt vervolgens aspergesoep gemaakt. Kan je er nog de dag erop nog nagenieten.

Voor mij wordt dan steevast wat anders klaargemaakt. Maar ik zit natuurlijk wel aan tafel met de mensen die het virus hebben. En zij hebben het dus altijd alleen maar over een ding namelijk: asperges!

Bah! Ik zal blij zijn als het weer achter de rug is en we tot eind april volgend jaar van het virus verlost zullen zijn.

Toch zeg ik voor wie er wel gek op is: geniet ervan! Maar vraag niet aan mij hoe je ze klaar moet maken!!!

Bericht delen:
Claire
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact