Het ‘groene’ zoeken

Zoeken, zoeken, zoeken. Zoeken naar nieuwe (technologische) mogelijkheden, toepassingen en ontwikkelingen. Het is iets waar ik mij regelmatig mee bezig houd. Als ik zie en lees wat er mogelijk is en hoe deze (digitale) technieken in elkaar steken en werken, word ik daar blij van.

Bij iedere vondst kijk ik of Catapult en klanten van ons het zelf kunnen gebruiken. Hoe kunnen we het inzetten om onze werkwijze te verbeteren? Helemaal enthousiast word ik wanneer ik iets vind waarvan je denkt ‘goh, dat daar niet eerder aan is gedacht’. Het is in dit digitale tijdperk zo voorhanden, maar inderdaad, je moet er maar opkomen.

Een voorbeeld daarvan is Ecosia. Ecosia is de zoekmachine die bomen plant met zijn advertentieopbrengsten. Het werkt simpel. Je zoekt via de zoekmachine van Ecosia en daardoor kunnen zij bomen planten. Perfecte timing gezien de discussie rondom klimaatverandering. Op dit moment hebben ze al meer dan 5 miljoen bomen kunnen planten. Waar een beetje zoekwerk al niet goed voor is…

Wil jij ook bomen planten terwijl je zoekt? Download hier de gratis browserextentie en gebruik Ecosia voor elke zoekopdracht!

Bericht delen:
Roy
1 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact