Herfststukje

Herfststukje

Wat is het toch fijn dat de zomer weer voorbij is. Daar waar velen een lichte depressie voelen opkomen omdat de blaadjes vallen, kom ik weer helemaal tot leven. Ik geniet van alles wat de herfst biedt. De prachtige kleuren buiten, in rood en goud, in het bos, met een strak blauwe lucht erachter. De op mijn hoofd vallende eikels. Het zijn er veel dit jaar, meer dan anders! De kastanjes met mooie kleur op de grond. De spinnenwebben waar ik ‘s morgens vroeg doorheen loop, als ik mijn hond uitlaat, terwijl het wat nevelig is. Zelf als het regent de hele dag, vind ik dat niet zo erg. Een openhaard die je ergens ruikt. Fijn. Sowieso de geur van de herfst. Heerlijk!

Het jachtseizoen is ook weer geopend en als dochter van een jager in ruste, brengt dat altijd zoete herinneringen. Ik ben opgegroeid met het eten van wild. Puur en eerlijk, zei mijn vader altijd. Toen vrij bijzonder, maar tegenwoordig komen de meest heerlijke recepten met wild je in de reclamefolders tegemoet. Alle soorten wild met de meest geweldige wijnen, gewoon bij de goedkope supermarkt.

De herfst maakt je tegelijkertijd altijd wat melancholisch. Het doet je wederom beseffen dat alles vergankelijk is. Alles heeft zijn eigen tijd. Hoe mooi de zomer ook is geweest en hoe lang de nazomer ook duurt, daar is dan toch de herfst. Maar deze melancholie stoort mij niet. Voor mij is het een soort heimwee die niet wrang is. Warmte en gezelligheid komen nu van binnenuit en niet meer van de temperatuur buiten.

Tijd ook weer om je huis gezellig te maken. Veel meer tijd binnen doorbrengen dan buiten. Met kaarsjes en een warme plaid. Lekkere gerechten klaarmaken en vrienden te eten vragen. Hierbij heb ik een lekkere tip voor warme chocolademelk. Las dit in de ‘Allerhande’ van oktober en wil dit graag met jullie delen. Leuk ook om te maken met kinderen.

Nodig heb je: repen van je favoriete chocolade, ijsblokbakjes, houten prikkers, marshmallows.

Smelt de chocolade, giet de vloeibare chocolade in het ijsblokbakje en steek er de houten prikker in met de marshmallow er op. Nu de vriezer in! En dan klaar.

Haal het weer uit de vriezer en serveer bij een mok warme melk. Nu op de bank met warme sokken, een dekentje en een fijne serie op tv. Be Happy!

Warme groet,
Claire

Bericht delen:
Claire
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact