Tripje-Hamburg-Catapult-Hellendoorn

Hamburg: 80.000 + 15

Wist je dat er in Hamburg 80.000 mensen op één of andere manier werkzaam zijn in de wat zij noemen ‘Creativ Industrie’? Afgelopen vrijdag en zaterdag waren dat er 15 meer. De Hanzestad aan de Elbe in Noord-Duitsland kreeg namelijk Catapult op bezoek.

In het hart van het Creativzentrum van Hamburg praatte iemand van het CreativGesellschaft ons bij. We onderzochten HafenCity, waar een gids uitlegde welke rol architectuur, vormgeving en ontwerp spelen in het gigaproject dat Hamburg uitbreidt in het water. Jammer dat onze vormgevers dàt net even misten, maar we praten ze bij.

Diezelfde vormgevers hebben overigens de bierproeverijen in de verschillende bierstuben later op de avond niet gemist. Tja, je bent in Duitsland en past je graag aan. Ons moderne hotel was gesitueerd in een multiculturele hoek van Hamburg, waar we niet alleen ons Duits, maar ook ons Turks, Marokkaans en Russisch konden ophalen. Dat namen we mooi even mee.

Op de Reeperbahn deden we een vergelijkend warenonderzoek in de horeca en en passant nog even een marktonderzoek naar de klantvriendelijkheid van taxichauffeurs tussen 4 uur en half 5 ’s ochtends. Vanaf een zeer zorgvuldig gekozen strategisch terras hebben we de volgende dag cultureel en bouwkundig Hamburg bekeken. Kortom, het waren twee leerzame dagen. We hebben allemaal weer zin om wat we hebben geleerd in de praktijk toe te passen. Kommen Sie maar auf!

Bericht delen:
Herald
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact