Had ik het maar (eerder) bedacht

Al ruim 3 jaar ben ik zwaar verslaafd. Ik kan geen dag meer zonder. Nee, ik ben niet verslaafd aan drugs, roken, alcohol of gamen (hoewel ik me met de laatste twee goed kan vermaken). Ik ben Spotify verslaafd. Sinds 2,5 jaar aan Spotify Premium, nadat ik die uiterst nare reclames zat was.

41 dagen, 984 uren of 59.040 minuten. Zo lang heb ik muziek geluisterd in 2014. In totaal naar 4827 verschillende nummers. Hiermee voorzie ik mijzelf van mijn dagelijkse behoefte aan muziek. Voor elk moment en elke stemming heb ik een afspeellijst. Voor elke afspeellijst een goede bijpassende naam. Door goed te ordenen op genre en stemming wist ik mijn 116 afspeellijsten altijd weer te vinden in mijn eigen Spotify doolhof. Dagelijks was ik bezig met het aanvullen van mijn afspeellijsten met passende nummers. Een aantal van mijn afspeellijsten onderging een dagelijkse update. Vooral de afspeellijsten die gevolgd werden door andere mensen. Het was een uitdaging om mijn volgers tevreden te houden.

Schaam ik me voor mijn verslaving? Nee hoor, ik ben er juist een beetje trots op. Door de goede verzorging van mijn afspeellijsten steeg het aantal volgers en zat ik al snel op 200. Elke week kreeg ik er zo’n 100 bij. Bij de 4000 volgers gebeurde er iets nieuws, namelijk een inboxberichtje met daarin een verzoek van een producer uit Engeland om een nummer in mijn afspeellijst te mogen plaatsen. Na het beluisteren van het nummer was het me al gauw duidelijk: BAGGER! Omdat het mijn afspeellijst was, mocht ik natuurlijk zelf beslissen wie of wat er in mijn afspeellijst kwam.

Bij de 20.000 volgers heb ik voor de grap gezegd dat als ik ooit geld met mijn afspeellijst zou kunnen verdienen, ik hem gelijk weg zou doen. Het aantal volgers liep hoger en hoger op, steeds meer volgers, steeds meer verzoeken. Vorige maand heb ik de 50.000 volgers weten te bereiken.

Hierna gebeurde er weer iets nieuws. Een zoveelste inboxberichtje, maar dit keer niet met een verzoek om een nummer toe te voegen. Het was een bericht van een potentiële klant. Er werd mij gevraagd of ik er ooit over na had gedacht mijn afspeellijsten en account te verkopen. Eerst leek het mij een nepberichtje van een of andere grappenmaker. Na enige research te hebben gedaan kwam ik er tot mijn grote verbazing achter dat het berichtje afkomstig was van Warner Music (een van de grote namen in de muziekindustrie)!

Na een weekje mailcontact te hebben gehad en tenslotte een zeer interessant bod, ben ik ervoor gegaan en heb ik een paar ‘spannende’ contracten ondertekend. BAM! Weg account. Weg afspeellijsten. Weg muziek… Wel een beetje rijker… Het overzetten van mijn account was geslaagd. Mijn account was nu van Warner.

Nu kon ik helemaal opnieuw beginnen met ordenen en moest ik weer die onmogelijke zoektochten naar mijn goede muziekjes binnen het grote Spotify doolhof doorlopen. Twee weken lang zoeken naar mijn muziek en mijn vergeten nummers. Geen afspeellijsten meer, dus stiltes op de fiets en treinreizen die wel tien keer zo lang leken te duren. Wat is het dagelijks leven zonder muziek in je oren saai, zeg! Muziek is dè manier om alles wat gemakkelijker te maken. Wel kreeg ik iedere keer een glimlach op mijn gezicht als ik naar mijn bankrekening keek.

Vaak krijg ik te horen dat ik me aanstel en dat ik niet zo moet zeuren over mijn muziek. Maar voor mij speelt muziek gewoon een erg belangrijke rol in het dagelijks leven. Als ik mijn verhaal deel met een klasgenoot krijg ik de volgende reactie: “Je weet toch wel dat er gewoon een optie is om je verplaatste afspeellijsten te herstellen?!”

Lekker dan! 3 weken lang ‘aanstellen’ terwijl ik met één druk op de knop al mijn afspeellijstjes terug had kunnen hebben… Had ik het maar eerder bedacht!

Bjorn

 

Bericht delen:
3 jaar ago

Single Comment

  1. Ik wil ook volgers krijgen op mijn afspeellijst, hoe werkt dat ?

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact