Had ik het maar bedacht

Iedereen kent het wel, ben je net op stap heb je nog maar 5% accu. Dat is balen nu je net even niet in de buurt van je bank bent, waar de oplader standaard in het stopcontact zit zodat je ’s avonds ongestoord kunt appen, Facebooken of spelletjes spelen. Ming Gong heeft de oplossing: een ultra snelle nieuwe batterij!

De uitvinding
Ming Gong studeert aan Stanford University en heeft samen met zijn team een uitvinding gedaan op het gebied van energieopslag. Het team kwam met een revolutionair idee om de accu opnieuw uit te vinden. Ming Gong: “Men zegt altijd dat je niet twee keer het wiel moet uitvinden, maar de accu’s in onze laptops, smartphones en tablets zijn nog lang niet uitontwikkeld.

De batterij
Ming Gong en zijn team hebben een batterij ontworpen op basis van aluminium in plaats van lithium die snel kan laden, een lange levensduur heeft en goedkoop geproduceerd kan worden. De batterij is zelfs flexibel waardoor hij gebruikt kan worden in de misschien wel toekomstige ‘flexibele smartphone’.

De batterij kan meer dan 7.500 keer opgeladen worden, zonder aan capaciteit in te leveren. Een standaard li-ion-batterij zoals iedereen die kent, verliest na zo’n duizend keer laden zijn opslag capaciteit en wordt steeds slechter. De grootste troef is de door het team getoonde laadtijd. Hij kan binnen een minuut opgeladen worden.

Toekomst
Hoewel dit als muziek in de oren klinkt voor de meeste gebruikers van smartphones, tablets en laptops, de ontwikkeling is helaas nog niet zo ver dat hij binnenkort in elke mobiel zit. Hoewel de kans groot is, moet er eerst worden gekeken naar de haalbaarheid van de nieuwe batterij in het massagebruik. Maar als het zover is zeg ik: had ik het maar bedacht!

Bericht delen:
Jurre Hengstman
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact