Had ik het maar bedacht

Ik ben een denker. Althans, ik denk over veel dingen na. Vaak lang. Soms te. Hierdoor worden sommige dingen best lastig. Dan benijd ik mensen die minder moeilijk doen dan ik. Op die momenten wou ik dat ik juist veel minder had bedacht. Zo ook over deze rubriek. Ik kan niet iets verzinnen, zonder me af te vragen waarom ìk iets zou willen bedenken en waarom niet iemand anders dat mag doen?

Er zijn heel veel zaken waarvan ik erg blij ben dat ze überhaupt bedacht zijn. Dingen die mijn leven makkelijker maken. Kan me niet schelen dat ik ze niet bedacht heb. Denk aan een vaatwasser, stofzuiger, elektriciteit of centrale verwarming.

Nee, iets wat ik bedacht zou willen hebben, moet me wel iets opleveren. Want is Columbus veel opgeschoten met z’n ei? Tegelijkertijd moet het na het bedenken ook wel een beetje ophouden. Ik zit nu ook weer niet te wachten op enorm veel werk.

Moet ik er rijk van worden? Ach, geld is niet alles. De rijkste man ooit was John D. Rockefeller. Die had in 1937 (omgerekend) ongeveer 3,5 keer het vermogen van Bill Gates. En Billy schijnt goed te zijn voor een slordige 79 miljard. Wat moet je er mee? Gewoon lekker onafhankelijk zijn, is meer dan prima. Bovendien verdiende Johnny D. zijn pegels door olie omhoog te pompen. En olie is tegenwoordig zo ongeveer de oorzaak van alle ellende in de wereld.

Het moet simpeler. Onschuldiger. Neutraler. Iets waar mensen blij van worden. Net zo blij als een cadeautje op je verjaardag. Verrek, dat is het! “Happy Birthday to you”! Wist je dat dat deuntje in 1893 door de kleuterjuffen en zusters Patty Hill en Mildred Hill gecomponeerd is? En dat deze dames zo slim waren om hiervan de auteursrechten vast te leggen? Dat heeft ze geen windeieren gelegd. Rechthebbenden claimen op basis van dit auteursrecht naar schatting dagelijks ongeveer $5.000 aan royalty’s. En dat voor een lief en onschuldig verjaardag liedje…

Ik weet het. Aan de opdracht heb ik me niet helemaal gehouden. Geen communicatiemiddel, -concept of –campagne. Maar…aaaahhhh… ik wou dat ik ‘Happy Birthday’ bedacht had. En maak je niet ongerust: binnenkort bedenken we hier in Hellendoorn nog wel een Gouden Loeki campagne.

Bericht delen:
Herald
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact