Grote schoonmaak Catapult

Vandaag is de dag. Vrijdag 7 juni. De zon schijnt heerlijk, de vogeltjes fluiten en ons Catapult pand staat weer te glimmen in de zon. Nadat vorige week de rietdekkers definitief vertrokken zijn, en al het loszittende riet van het dak weggewaaid is, stond vandaag de grote schoonmaak gepland.

Ramen waar bijna niet meer doorheen gekeken kon worden en houtwerk vies van stof en andere troep. Het Schoonmaakbedrijf heeft hard gewerkt om alles van buiten en binnen weer te laten glimmen. Gelukt!

Maar tijdens de koffiepauze toch nog wat zure gezichten vanwege het rommelige terras. Nalatigheid van onze stagiaire Michiel? Whatever! Na de pauze de broek maar even opgerold en samen met Michiel flink aan de slag. Tuinslang en heksenbezem erbij, om het zitje weer “zomerproof” te maken. Weet niet of Michiel mij nog leuk vindt na deze werkaanval. Want ik ben wel van : ”niet lullen maar poetsen”.

Kreeg alleen niet de indruk dat Michiel hier het nut helemaal van inziet. Wordt toch allemaal weer vuil, zegt hij. Ja … duhuh … dat weet ik ook wel! Maar dat is geen reden om het maar niet meer te doen. Toch wel weer heerlijk als alles weer lekker schoon is. Al is het alleen maar voor het gevoel.

Wellicht komt het ooit ook eens zover met Michiel dat hij net als mijn zoon zijn vaatdoekjes in de bleek zet. Toen ik dat van de week van BJ hoorde, die net in zijn nieuwe appartement in Amsterdam zit, dacht ik dat ik in de verkeerde film zat. Was dit die jongen die jarenlang bij mij op zolder geleefd heeft alsof er een bom ontploft was? Alsof de derde wereldoorlog was uitgebroken? Deze jongen zet nu zijn vaatdoekjes in de bleek??? Hoe gek kan het lopen in dit leven. Dus Michiel: er is nog hoop!!!

Enfin, het pand is in ieder geval weer lekker schoon, en het terras nodigt weer uit om er te gaan zitten! Op naar de Catapult BBQ op 5 juli.

Met een schone groet,

Claire

Bericht delen:
Claire
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact