Gemiste kans, oprechtheid of bewuste beïnvloeding?

Dagelijks worden we door allerlei impulsen om ons heen beïnvloed om aankopen te doen. Prikkels die je bijvoorbeeld opdoet in de winkelstraat, via internet of gewoon in je vriendenkring. Soms kan een goed en oprecht advies (althans zo leek het) ook zorgen voor een eerste stap richting een aankoop. Onderstaand verhaal illustreert dat.

Al struinend door de straten van Sittard liepen we een schoenenwinkel binnen. Toevallig zagen we daar leuke schoenen voor ons dochtertje van 1 jaar oud. Na even snel de schoenen bij haar gepast te hebben, liep de verkoopster op ons af. “Lukt ’t allemaal? Leuk zijn ze, hè?” “Zeker leuk, ja!”, riepen we enthousiast.

Vervolgens gaf ze ons een advies dat we niet hadden verwacht, maar wel erg op prijs stelden. Ze adviseerde ons namelijk dat het niet verstandig was om nu al schoenen te kopen. “Het beste is dat ze eerst goed leren lopen en zonder schoenen gaat dat nu eenmaal het beste”, was haar antwoord.

Niet echt commercieel zou je zeggen voor een schoenenwinkel. Ze had ons die schoenen ook gewoon kunnen aansmeren. Maar dat deed ze niet. De verkoopster zette het belang van ons kind voorop in plaats van haar dagomzet. Een mooi oprecht gebaar, vonden wij. Het is dat wij niet in de omgeving van Sittard wonen, maar anders waren we daar zeker nog eens binnengestapt.

 

Bericht delen:
Niek
3 jaar ago

Single Comment

  1. Mooi einde Niek : ‘binnen gestapt’. Wat daar ging het om! Leren stappen.

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact