Geen bonus bij grote problemen

Laatst kwam ik in verschillende kranten het bericht tegen dat topmensen bij de NS geen bonus krijgen als het deze winter weer misgaat met het treinverkeer. Als je daar wat langer over nadenkt, is dat eigenlijk een heel raar bericht.

Is het niet zo dat je een bonus verdient als je iets extra’s presteert? Dat je het beter doet dan wat er gewoon van je verwacht wordt? Doen waar je voor aangenomen bent, is toch het minste wat we mogen verwachten? Bij mij heet dat gewoon salaris.

Ik zou zeggen: je werkt bij de NS, dus je baan is ervoor te zorgen dat treinen rijden en dat ze je op tijd van A naar B brengen. En daar mag je voor betaald worden. Maar als ik het goed begrijp is dat bij de treinjongens al niet meer normaal. Nee, daar krijgen ze een bonus als ze ‘gewoon’ hun werk doen. Alleen als het misgaat krijgen ze de bonus niet.

Heet dat dan niet een strafkorting op je basissalaris? Zou dat voor de rest van Nederland PR-technisch niet een veel beter bericht zijn? “Topmensen van de NS leveren gedeelte salaris in bij grote vertragingen tijdens de winter”. Ik ben voor!

 

Bericht delen:
Herald
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact