Fantasie en Focus

Vorige week schreef ik een kort stukje over het einde van de SMART doelstelling. De A trok ik in twijfel, maar vooraal die R van realistisch. Realisme daar zijn we nooit verder mee gekomen. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Dat weten we nu wel. ..

Doe maar wel gek! Dan kom je misschien ergens. Ik ga voor de Fantasie. Wat wil je bereiken? Waar droom je van? Kun je daar mensen voor warm krijgen? Is iedereen te mobiliseren om dat doel na te jagen? Dan ben je spekkoper. En dan moet het geen financieel doel zijn. Maar wel iets waarvan je denkt, als we dat met elkaar voor elkaar krijgen kunnen we trots op onszelf zijn. En dat je daar dan ook wat aan verdient, is bijna een vanzelfsprekendheid.

Maar dan komt er nog wel een andere factor om de hoek kijken. En terwijl ik dit schrijf , denk ik alweer aan woorden met de F. Fantasie, Factor maar ook Focus. En dat is misschien wel het belangrijkste. Als je iets wilt, geloof er dan in. En blijf er in geloven! Ook al zeggen anderen dat je moet spreiden, omdat dit minder risico met zich mee brengt. Ik vind dat je dat risico dan maar moet lopen. Niet overal als een kip zonder kop achteraan rennen, maar een keuze maken. Waar wil je heel goed in zijn, en wordt het dan ook. Maak je alle kneepjes eigen en laat zien dat je de beste bent. Als de trein gaat rollen, zorg dan dat je aan boord bent. Want er later nog op springen, kan dan echt niet meer. Succes!

Bericht delen:
Kornelis
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact