En weer een tevreden klant.. maar dit keer IN het pand!

We zijn het zelf: het pensioencommunicatie team van Catapult. We hebben ons eigen magazine gemaakt. Dit keer helemaal gericht op pensioenbewustzijn, want daar zijn we de afgelopen twee jaar toch heel druk mee geweest. Reden genoeg om het eens op papier te zetten. In de weken dat we er mee bezig waren kwam er al hoe meer content bij, dus ik denk dat we er zeker een jaarlijks terugkomend item van maken. Materiaal genoeg! Moet het natuurlijk wel een succes worden, anders doen we het alleen voor onszelf en dat is dus niet de bedoeling!

pensioenmagazine_2014

Vraag hier het papieren exemplaar aan of kijk op www.catapult.nl (ook leuk, want daar zit een filmpje van ons in!)

Maar goed. Waar gaat het magazine over? (Dan kun je in ieder geval meepraten). Kornelis Wetsema vertelt over het AIDA-model. Hij heeft een antwoord op de vraag of dit model al met pensioen kan. Hij denkt van niet! En hebben jullie ook zo’n hekel aan de kleine lettertjes? In dit magazine een oproep aan degene die iets niet snapt over zijn/haar pensioen, of aan de persoon die wel wat hulp kan gebruiken om deze materie uit te leggen. Bijvoorbeeld aan de deelnemers. Wellicht kunnen wij je helpen…

We werken nu al twee jaar met een zeer inspirerende man: Rob Braaksma, directeur van Bpf HiBiN (bedrijfstakpensioenfonds voor de handel in bouwmaterialen). Hij vertelt waar hij momenteel allemaal mee bezig is. Je raadt het al: allemaal nieuwe dingen! Dynamisch! En we hebben zelf een campagne bedacht die in goede aarde valt bij mensen die bij pensioenfondsen werken: gaat over pensioenbewustzijn uitgewerkt in een trouwjurk! Onze vormgever Niek Dijkman heeft het onder andere over beeldmateriaal dat je gebruikt om de deelnemer te triggeren om te gaan lezen. Alles in het teken van pensioenbewustzijn. En wat zijn slapers en waarom moeten ze wakker worden?

En dan een vak apart! Ons vak. Begin met communiceren. Zenden alleen werkt niet (meer)! En een heel ander thema waar veel mensen mee van doen hebben onder de noemer: ‘Mind the gap’. Let op je pensioengat! Speel de game die we ontwikkeld hebben (om de jeugd te bereiken). Ook is er het interview met SWALEF (pensioenjuristen en Academy). Een vrouwelijke zakelijke ondernemer met wie we een heel kort lijntje hebben. Van ’s morgensvroeg tot ‘s avonds laat. Zo maak je ze zelden mee en omgekeerd waarschijnlijk ook niet…

Verder hebben we een leuke rubriek ‘Feiten en cijfers’: bijna 1 op de 5 Nederlanders is met pensioen. Dat is best veel, niet? Eigenlijk niet gek dus dat er een probleem is ontstaan sinds de invoering van ons pensioenstelsel. Dan nog een mooi verhaal van mijn collega Herald Vos over de stelling: ‘Pensioencommunicatie: is dat niet saai?’. Wij bij Catapult vinden van niet. En Herald legt uit waarom! Tenslotte hebben we mijn favoriete rondje gedaan langs mijn collega’s van Catapult; wat zij allemaal gaan doen na hun pensioen. Ik pik er even één uit van mijn collega Arnold ter Welle: KWW (kieken wat ’t wordt). We gaan weer materiaal verzamelen voor een nieuw magazine.. althans… als er genoeg animo voor is! KWW! Maar ik heb er al weer zin in!

Bericht delen:
Remy
4 jaar ago

Single Comment

  1. Prachtig magazine! Mooie vormgeving, lekker leesbaar en vol passie. Complimenten aan jullie.

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact