Einde abonnement

De kogel is door de kerk. Ik heb de krant opgezegd. Na tien jaar, niet langer koppensnellen tijdens een bliksemontbijt. Niet checken wie er is overleden in de buurt, lachen om de vertrouwde strip en me ’s ochtends al verheugen op wat er vanavond op tv komt. Aan al die gewoonten, misschien haast tradities, is per 1 oktober een eind gekomen.

Abrupt was het niet. Eerder een proces van maanden ergernis.  Aan spelfouten die zich opstapelden en door een tekstschrijver nu eenmaal onder een vergrootglas worden gelegd. Aan fotobijschriften die niet kloppen bij foto’s van mensen die jij wel bij naam kent. Aan te vaak geen krant, omdat de bezorger ook graag uitslaapt op zaterdag. Artikelen waar duidelijk geen hoor en wederhoor is toegepast. En, in mijn beleving, te veel exposure voor mensen die de krant wel weten te vinden, maar verder het spoor bijster zijn.

Een voorbeeld is een artikel over een vrouw uit de Randstad die met haar peuter van anderhalf helemaal naar Twente kwam. Zij wachtte, met de kleine, zeker twee uur in tropische temperaturen om een glimp te kunnen opvangen van het toen nog prinselijk paar dat die dag een bezoek bracht. De vrouw kreeg van de betreffende krant 1/1 pagina redactionele aandacht om zich te beklagen over de hitte en beperkte watervoorziening voor haar dreumes. Dat was voor mij de druppel.

Einde abonnement. Een bevestiging van opzegging volgde meteen per brief. Er was net voor een kwartaal betaald. De laatste krant zou tot eind september bezorgd worden. Medio september volgde een telefoontje van de afdeling abonnementen. “Wat spijtig dat de krant na jarenlang lidmaatschap werd opgezegd. Kon ik dat toelichten.” Maar natuurlijk, heeft u even? Ik schrijf er een blog over.

“Ik respecteer uw keuze, maar kan ik u nog op andere gedachten brengen?” Wellicht als u redactioneel beterschap belooft. “Dat zou ik wel willen, maar ik ga over abonnementen, niet over de redactie. Ik mag u de krant wel 10 weken voor half geld aanbieden?” (de exacte aanbieding is me ontschoten). Ik weet het niet… Ik lees de ochtendkrant ook vaak pas ’s avonds en dan is het oud nieuws. Ik  zoek mijn nieuws wel online. “Maar dan zorg ik ervoor dat u ook onze app gratis kunt downloaden!” Ik besloot de eer aan mezelf te houden. Maar voor alle wel-abonnees, zie hier een uitgelezen kans!

Esther

Bericht delen:
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact