Drones4good

Drones4good

Vanwege mijn interesse in techniek en technologie volg ik via diverse kanalen bedrijven en mensen die iets met deze onderwerpen te maken hebben. Veruit de meesten die ik volg hebben raakvlakken met de grafische sector, waarin ik zelf werkzaam ben.

Sommigen hebben die raakvlakken niet, maar zijn vanwege een bepaald aspect toch interessant om te volgen. Eén daarvan is Richard Branson, ondernemer en oprichter van de Virgin Group. Ik volg hem via LinkedIn vanwege zijn expertise en visie.

Laatst kwam ik een bericht van hem tegen die mij aansprak. Het ging over drones.
Een technologie die bekend is vanwege de inzet bij warfare, onbemande verkenningsvluchten in bijvoorbeeld Afghanistan en Irak, wat je misschien wel mee hebt gekregen via het nieuws. Waar je de drone ook van zou kunnen kennen is de entertainment industrie. Bijvoorbeeld vanwege het gebruik in natuurfilms zoals ‘De Nieuwe Wildernis’.

Waarom het bericht van Richard Branson me aansprak is hoe hij, en de groep mensen waarmee hij zich omringt, een visie heeft hoe je drones ook in zou kunnen zetten.
De eerste stappen zijn hiervoor ondernomen. Drones worden meer en meer ingezet voor het goede doel. Ze worden beschikbaar gesteld voor natuurrampen, het monitoren van bedreigde diersoorten en medische hulp in slecht bereikbare gebieden. Een mooi voorbeeld van hoe geavanceerde technologie ingezet kan worden voor ‘het goede’.

Mocht je het ook interessant vinden dan kun je de ontwikkelingen en verhalen volgen via de site ‘Virgin Unite’.

Of Richard Branson volgen via bijvoorbeeld LinkedIn.
Heb je zelf nog interessante kanalen of items die hiermee, of met de grafische sector, raakvlakken hebben? Deel ze dan vooral met ons!

Bericht delen:
Roy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact