illustratie

Digitaal illustreren met René

Aflevering 2: Tekenen op je iPad “Vergeet je ’fantasy’ niet” 

Benodigdheden:

  • Procreate (app)
  • iPad
  • Stylus

Leuk dat je dit blogbericht leest/bekijkt! Het was een drukke periode, dat heb ik geweten tijdens het tekenen. Volgens mij is tekenen hetzelfde als bijvoorbeeld het bespelen van een instrument. Als je het niet onderhoudt of een tijdje links laat liggen, dan gaat het allemaal wat stroever. Het kost meer tijd om iets neer te zetten waar  je tevreden mee bent. Tenminste, zo was het bij mij dit keer.

Nu had ik ook nog een andere “handicap”. Ik heb deze illustratie gemaakt op mijn iPad mini. Niet direct een ‘go-to’ device om op te tekenen. Zoals je wellicht hebt gelezen in mijn vorige blogbericht: normaal teken ik met een Wacom bamboo tekentablet en photoshop achter de computer. Maar in dit eerste luie weekend in tijden had ik weinig zin om een halve dag in mijn computerkamer te gaan zitten… Zin om te tekenen had ik wel! Dus dan maar eens de iPad proberen, lekker op de bank tijdens het kijken van een Fantasy filmpje. Zo kwam ik ook in de stemming voor deze illustratie.

Wil je ook eens proberen te tekenen op je iPad? Download dan eerst de app ‘Procreate’. Dit is een hele mooie schilder-app die je veel mogelijkheden biedt en ook nog eens een hele fijne interface heeft.

De volgende keer meer praktische tips om het beste uit deze app en je iPad te halen. Veel tekenplezier!

 

illustratie

tekenen op je iPad

Bericht delen:
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact