top-5-remy-dieren

De top 5 van Remy

Mijn top 5 houd ik dit keer lekker dichtbij huis. En wel bij mijn huisdieren. Ik zal een opsomming doen in willekeurige volgorde van dierbaarheid, maar in volgorde van voedertijd.

’s Morgens gaat mijn wekker om 07.00 uur en dan word ik zeer enthousiast begroet door onze hond Naya (nummer 1). Ze doet iedere keer net of ik dagen van huis ben geweest en we gaan dus al struikelend de trap af. Tot nu toe is het altijd nog goed gegaan, maar het is flink opletten geblazen. Dat gaat een keertje mis. Naya is sinds afgelopen zomer bij ons komen wonen en na een zwervend bestaan op Lesbos naar Nederland gehaald. Welk ras het is, is mij een raadsel. Ze is heel lief en heeft in ieder geval heel veel energie! Dus gaan we ’s morgens een flink blokje om (hard)lopend door het bos. Dat zwervende bestaan gaat er volgens mij nooit meer uit. Iedere dag is het weer duimendraaien of ze netjes met me mee naar huis gaat of dat ik haar weer elders op moet halen.

Daarna zijn mijn twee poezen aan de beurt. De poezen zijn ’s nachts buiten en als ze naar binnen komen doen we eerst de tekencontrole. En dat is echt niet mis. Iedere ochtend haal ik wel 5 à 6 teken uit hun vacht. Theemuts Lotje (nummer 2) is opgegroeid in een studentenhuis waar ze echt niet meer welkom was, omdat ze de spouwmuur verkoos boven de kattenbak. Wij hebben niet eens een kattenbak in huis, want we wonen in het bos, dus dat is dan zo weer opgelost. Ze heeft een paar jonkies gekregen en die zijn allemaal heel erg goed terecht gekomen in mijn familie. Dat wil wel wat zeggen over dit lieve exemplaar.

De andere poes Pip (nummer 3) hebben we direct laten steriliseren. Mijn neefje belde me op met de vraag hoe het met me ging. Toen gingen alle alarmbellen rinkelen natuurlijk. Of we zijn poes een nieuw tehuis konden geven omdat zijn nieuwe vriendin bang was voor deze poes. En terecht! Wat een kreng! De poes dan hè! Het was net een hond, zo grommen en tekeer gaan, en bij het minste of geringste dan klauwde ze. Ook dat is helemaal goed gekomen met heel veel geduld. Ze is nu aardig aaibaar, maar ze gromt nog steeds als er iemand voor de deur staat. Ze is meer ‘waakhond’ dan Naya!

Daarna geef ik mijn Hackney paard Peppie (nummer 4) te eten. Eigenlijk heet ie Noran. Maar ja, dat is waarschijnlijk te stoer. Zijn bijnaam heeft ie ooit gekregen toen hij nog samen was met Kokkie. Samen was het een tweespan en ze deden veel mee aan men-wedstrijden. Kokkie heeft zich in de kijker gereden en is verkocht naar Engeland. Ik heb Peppie toen gekocht. Goede papieren, goed karakter, een pittige ruin. Wel een beetje zenuwachtig, maar dat hoort bij het soort (Engels tuigpaard) en hij is ooit veulenkampioen geweest en daardoor toch wel getraumatiseerd. Als hij al kerkklokken hoort luiden of er klinkt muziek uit het dorp, dan denkt mijn Peppie dat ie weer een wedstrijd moet lopen. Daar ben ik door schade (ooit een gebroken pols opgelopen bij ringsteken hier in het dorp) en schande (weigeren, steigeren, bijten en gaan liggen voor de kar) achter gekomen. Nu rijden we geen wedstrijden meer, alleen nog maar recreatief voor de kar en onder het zadel het bos onveilig maken.

En dan is er nog onze stoute Welsh pony Regina (nummer 5). Onze springkampioen. Regina kan goed springen, maar mijn dochter en ik helemaal niet. Doodsangsten hebben we uitgestaan! Toen we Regina kochten was het liefde op het eerste gezicht, maar wat een stuiterbal was dat! Mijn dochter rijdt nu vier jaar op deze pony en heeft hem nu redelijk onder controle, maar daar zijn heel wat valpartijen aan vooraf gegaan.

Vallen, opstaan en weer doorgaan én heel veel geduld, daar bereik je toch heel veel mee. ’t Is net als op mijn werk!

Bericht delen:
Remy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact