De top 5 van Pascal

De top 5 is een maandelijkse rubriek op het blog van Catapult en nu is het mijn taak om hier invulling aan te geven. De invulling van een afstudeerder die na zijn stage de arbeidsmarkt gaat versterken. Naast mijn stage en studie probeer ik op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en mijn creatieve geest actief te houden door de virtuele pen in de hand te nemen en te schrijven. Uiteraard is dit het belangrijkste blog dat je moet volgen, maar welke moet je nog meer volgen?

Hier mijn top 5 met relevante vak websites en amusement:

1) Frankwatching.nl

Dit is het grootste onlineblog van Nederland dat zich bezighoudt met (online) trends.  De onderwerpen variëren enorm, zo zijn er de laatste ontwikkelingen rondom marketing, content, media en nog veel meer te vinden.

Mijn mening: Erg handige website om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in de marketing. Geeft je inzicht in de mogelijke kansen voor de komende jaren door middel van uitgebreide voorspellingen.

2) Marketingfacts.nl

Marketingfacts.nl is één van de meest populaire marketing weblogs in Nederland. Feiten en cijfers over interactieve digitale marketing worden afgewisseld met luchtige onderwerpen.

Mijn mening: Super gave en interessante site met betrekking tot marketing. Marketingfacts publiceert veel onderzoeken en cijfers over social media en nieuwe kanalen. Interessant om te volgen welke online kanalen er groeiende zijn en welke kanalen leden verliezen.

3) Emerce.nl

Emerce.nl is een van de meest bezochte sites voor media, marketing en e-business in Nederland. Een fulltime redactie brengt dagelijks het laatste nieuws. Daarnaast worden in 2015 tal van nieuwe diensten toegevoegd en heeft Emerce een breed scala aan toonaangevende experts betrokken voor hun bijdrage.

Mijn mening: Net zoals de twee sites hierboven is dit een website die zich richt op marketing en media. Het verschil met de twee eerder genoemde sites is dat Emerce zich meer richt op de zakelijke markt.


Naast deze zeer interessante vak blogs is ontspanning ook een essentieel onderdeel van efficiënt werken. Dit is de reden dat deze top 5 ook bestaat uit twee amusement blogs. Het aanprijzen van mijn eigen blog gaat me te ver, dus daarom staat mijn website er niet tussen.

4) Flabber.nl

Flabber.nl is een blog dat zich richt op amusement met online video’s. Op deze site worden alle hits en virals verzameld zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Even ontspanning nodig tussen het harde werken? Dan is Flabber de juiste plek om te zoeken. Naast leuke, grappige en gekke dingen vind je ook bijzondere achtergrondverhalen.

Mijn mening: Een verzameling van filmpjes en andere media die je ‘moet’ zien en waar je over kletst bij de koffiemachine. “Heb jij dat filmpje gezien van die geit die de hele tijd moet lachen?” Dat zijn de momenten dat je Flabber dankbaar bent omdat je erover mee kan praten.

5) Geoguessr.com

De laatste, en zeker niet de minste, is denk ik een onbekende site voor de meesten van jullie. Stel je voor:  je zit op de bank, je bent aan het zappen en je ziet dat er 5 minuten geleden een reisprogramma begonnen is, je denkt direct te zien op welke plek dit opgenomen is. Met deze site kun je het testen en bewijzen. Je wordt met Google Maps ergens gedropt in de wereld en jij moet op de wereldkaart aanwijzen waar jij denkt dat je bent en dat alleen aan de hand van de omgeving van Google Maps.

Mijn mening: Fantastische site om je geografische kennis te testen. Op momenten van verveling en nutteloosheid is dit een zeer leuke afleiding. Voor de mensen die van reizen houden is dit ook een aanrader!

Pascal

 

 

Bericht delen:
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact