top5

De top 5 van Herald

Aangezien we voor een groot gedeelte van onze tijd druk zijn met pensioencommunicatie, gaat de top 5 van Herald over hetzelfde thema. Welke 5 personen mogen wat Herald betreft vandaag nog met pensioen?

jackvangelder 1. Jack van Gelder Held op de radio tussen 1988 en 1998. Zijn onvergetelijke vreugde uitbarstingen als het Nederlands Elftal weer eens scoorde. Maar de Jack van Gelder in 2014 kan beter tegen zichzelf beschermd worden. Hij leest alles hakkelig af van een autocue, die eigenlijk te snel voor hem gaat. Zijn eigen woordgrapjes zijn te flauw voor woorden en een pak die hem goed zit, lijkt onvindbaar. Bovendien zit hij talent, Henry Schut bijvoorbeeld, vies in de weg. Vandaag nog stoppen, Jack!
martsmeets 2. Mart Smeets Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik. Deels een vergelijkbaar verhaal als dat van Jack van Gelder, hoewel Mart nog steeds een vakman is die geen tekstschrijver nodig heeft. Alleen is de zelfverzekerdheid van Mart doorgeslagen in een arrogantie, waarvan de legitimatie echt wel weg is. Vroeger was hij een autoriteit, nu kletst ie maar wat. Met de val van vriend Lance Armstrong, viel ook Mart Smeets van zijn voetstuk.
seppblatter 3. Sepp Blatter Al veel te lang voorzitter van de FIFA, de internationale voetbalbond. Der Herr Blatter handhaaft zich door corrupte spelletjes en met steekpenningen op deze invloedrijke positie. Hij zit daar zeker niet voor het belang van de voetbalsport, maar alleen voor de heer Blatter zelf. En hoe groot kan het bord voor je kop zijn? De 78-jarige voorzitter wil zich nog weer verkiesbaar stellen voor een volgende termijn. Kan echt niet meer, Sepp!
hennyhuisman 4. Henny Huisman Iedereen van mijn leeftijd is opgegroeid met Hennie Huisman. Niet van de buis te slaan in mijn jeugd. Er waren maar weinig zenders, maar op de zenders die er waren was Henny Huisman. Playbackshow, Soundmix Show en Surprise Show. Dat was toen een groot succes, maar bij de nieuwe variant van de Surprise Show is held Henny vooral bezig zichzelf van het voetstuk af te gooien. Niet meer doen, Henny!
guushiddink 5. Guus Hiddink Ik geef toe: nadat we van Louis van Gaal af waren, was ik erg blij met een normale man, die Guus Hiddink is. Ik had wel vertrouwen in Guus als nieuwe bondscoach. Maar ook ik heb me niet gerealiseerd dat de voetballers die het nu moeten doen amper geboren waren toen Guus Hiddink nog echt een grote man was. Zij zien geen held uit hun jeugd, maar een bejaarde man. We moeten naar de helden uit de jeugd van de hedendaagse voetballers. Koeman, De Boer, Bergkamp, Stam, Van Nistelrooy…. Sorry, Guus.

Ik ben benieuwd of jij het eens bent met mijn lijstje. Laat me in een reactie op deze blog weten wie jij er af zou halen of wie jij zou toevoegen!

Bericht delen:
Herald
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact