De sleutel

113720665

De economische crisis ……kun je het nog horen? De belangrijkste sleutelwoorden in de media zijn kostenniveau, personeel, werkloosheid, klanten, bezuinigingen en markt. Met het laatste kom je in ons vakgebied. Hoe vergroten bedrijven hun markt? Hoe creatief gaan mensen hiermee om? Wat zijn de nieuwe initiatieven? Ik kijk naar een uitzending van Hollandse Zaken. In het programma komen mensen aan het woord die in deze crisistijd allemaal kansen zien!

Zo vertelt een vrouw over het feit dat zij verschillende management en directiefuncties heeft gehad, maar in 2009 haar baan verliest in verband met een faillissement. Ze klust graag en is sinds een jaar klusvrouw, via haar eigen bedrijf key tot succes. Zal dit dan haar sleutel zijn?

Voor Hennie van der Most, is het allemaal kruimelwerk. Zo spreekt hij “de mensen moeten wat”. Ook haalt hij aan dat mensen zelf uit eigen overtuiging te werk moeten gaan. En dat als je voor het project subsidie van de overheid ontvangt je daar alleen maar lui van wordt. Eigenlijk best wel helder maar…….Hoe moeten we de marketing dan inpassen? Door delen, ontmoeten, iets voor elkaar betekenen? Zijn dat dan de sleutels?

Een nieuw idee dat hier uit is ontstaan is een service waar buren spullen aan elkaar kunnen uitlenen, tegen betaling of zelfs gratis. Als je een boormachine nodig hebt, en je hebt er zelf geen in je bezit, kun je dit op www.peerby.com vragen aan je buurtgenoten. Zo maak je ook nog op een andere manier contact met je buurt. Erg leuk initiatief vind ik zelf. Ook het platform www.geldvoorelkaar.nl is een mooi crowdfunding voorbeeld.

Waar ligt de sleutel voor jou?

http://www.hollandsezaken.tv/uitzending/hollandse-zaken-donderdag-22-augustus-2013/

 

Bericht delen:
Martin
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact