Schilder

De (reclame)schilder

Op het moment zijn er schilders bezig bij Catapult om het pand weer netjes te onderhouden. Het eindresultaat is straks weer helemaal super! Het is vakantie sommige collega’s genieten nog van hun vakantie, anderen komen net weer terug. Ik zelf ben net weer begonnen en zit te denken over wat een link is tussen schilders en communicatie…

Vroeger werden namen vaak op winkelpanden geschilderd. Tegenwoordig is dit allemaal sign werk. Muurreclames werden opgevolgd door de huidige billboards en steigerdoeken. Alleen de reclameaffiches weten zich tot nu toe staande te houden.
Wat zou een winkel of garage onderscheidend zijn als de bedrijfsnaam weer geschilderd werd? In Frankrijk kom je dit nog wel tegen. Daar zie je vaak nog muurschilderingen op oude gebouwen en huizen. Deze geschilderde reclame is door de tand des tijds vaak half vervaagd. Wat het eigenlijk in meeste gevallen alleen maar mooier maakt. Jammer dat dit specifieke schildersvak in de vergetelheid is geraakt, maar misschien komt het nog eens terug?

Ben jij nog mooie voorbeelden van reclame schilderkunst tegengekomen op je vakantie? Plaats gerust je reactie, dat wordt zeer gewaardeerd!

Hier en hier nog een aantal linkjes naar muurschilderingen in Nederland.

Bericht delen:
Martin
4 jaar ago

2 Comments

  1. Beste, heb onlangs een website tegengekomen waar er oude boeken kon worden gedonwload met voorbeelden van letters en oude reclameborden. Kan deze niet terugvinden. kan mij hierbij iemand helpen? Alvast bedankt.

  2. Beste, het reclameschilderen is juist springlevend. Naast het beschilderen van helmen en zijspannen en motortanks bestaat mijn werk steeds meer uit het handmatig maken van signs. Binnenkort is mijn website http://www.dereclameschilder.nl klaar en ik hoop dan dat mensen zien dat het persoonlijke, unieke karakter van een handgeschilderde sign mooi is. Miro van de post hierboven bedoel je het handboek Atkinson Signpainting? Mijn bijbel.
    Op http://www.archive.org is deze te downloaden.

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact