Dauwpop 2013

Dauwpop

Normaal gesproken is Hemelvaartsdag een dag waarop je als bewoner van deze streek routinematig Dauwpop bezoekt. Gewoon, omdat het er is. Ik ben muziekliefhebber en muzikant in hart en nieren, maar vaak zag ik geen enkele band op Dauwpop. Na iedere vijf à tien meter lopen kom je wel een bekende tegen, dus aan bandjes kijken kwam ik vaak niet toe. Ik ging er ook nooit heen voor de bands of de muziek. Ik ben er vorig jaar echter wel voor thuisgebleven. Voor Ilse de Lange, Guus Meeuwis en de rest van de Skyradio-club was ik niet bereid om de kaartprijs te betalen. Ik was kennelijk niet de enige, want er bleven veel te veel mensen thuis op Hemelvaartsdag.

Het roer moest dus om. Ewald heeft hier een mooi gastblog over geschreven op de site van Dauwpop. Er werd een andere koers uitgezet en daarbij hoorde een nieuwe smoel die het echte ‘Dauwpopgevoel’ moest communiceren. En dat is naar mijn bescheiden mening behoorlijk goed gelukt.

Met de programmering werd ook een andere weg ingeslagen. De line-up vond ik persoonlijk geweldig, minder mainstream artiesten en meer echte festivalbands. Ook de nieuwe area’s en de aankleding van het terrein droegen enorm bij aan dat heerlijke ‘echte’ festivalgevoel dat ik dit jaar voor het eerst had op Dauwpop. Op de dag voor Hemelvaart heb ik nog even met Ewald het terrein verkend. Zonder dat er een band speelde, of dat er überhaupt mensen waren, hing er toch een lekker sfeertje. Dat beloofde wat.

Vanaf het begin van mijn stage bij Catapult werd ik iedere dag geconfronteerd met het festival. De posters hangen hier in de studio en ik heb mogen werken aan verschillende uitingen voor op het terrein. De muziek van Bökkers was ook regelmatig in de studio te horen. “Aj daag’ns een krat bier opzoept, ku’j lév’n van ‘t statiegeld”. Ge-ni-aal. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik enorm naar het festival toeleefde, samen met de rest van Catapult.

Op de dag zelf was ik lekker vroeg op het terrein, zodat ik Kensington nog even kon aanschouwen op het hoofdpodium. Ik had ze op Koninginnedag nog gezien in Nieuw-Heeten, maar ik wilde ze niet missen op Dauwpop. Goede band, lekkere sound en lekkere songs; deze jongens hebben niet voor niets de 3FM Awards voor de beste live-act en het beste album gewonnen. Bökkers was ook een feest en de Jack Daniels Barn was de perfecte locatie voor dit rock ‘n roll circus. In dezelfde Barn stond ook Frank Turner, een singer-songwriter die zijn wortels heeft in de hardcore-punk. Ik was blij verrast. Ik had al veel positieve geluiden gehoord rondom deze artiest en hij maakte het ook allemaal waar op Dauwpop’s mooiste podium. In de King King stond later John Coffey. Deze band werd voor de jaarwisseling al vastgelegd voor Dieksiepop 2013 (21 juli in Haarle) en niet veel later werd ook bekend dat ze op Dauwpop, Pedro Pico Pop en op Lowlands zouden spelen. Wat een geweldige band; absoluut geen straf om deze jongens vier keer te moeten aanschouwen tijdens dit festivalseizoen.

Ik kan zo nog wel een paar alinea’s vullen. De Kaiser Chiefs waren ook steengoed. Afgelopen jaar zag ik ze op de Zwarte Cross voor het eerst. Toen werd de show gestolen door een waaghals die op een crossmotor over het hoofdpodium vloog, maar op Dauwpop kreeg de band alle aandacht. Ze kregen het hele publiek mee met hun hitjes en tijdens I predict a riot ontstond er zelfs een kleine moshpit. De lomperiken…

Dauwpop was mijns inziens een succes. Beste editie die ik heb meegemaakt, punt. Iedereen die ik erover heb gesproken is enthousiast en ook op de social media heb ik alleen maar positieve berichten gelezen. In mijn ogen is Dauwpop het festival geworden dat het hoort te zijn. Lekkere sfeer, toffe bands, prachtige podia, een prachtig ingericht terrein en als klap op de vuurpijl werkte het weer ook nog eens mee. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende editie!

Bericht delen:
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact