Dat ruimt lekker op!

Diep nadenkend over een nieuwe opdracht en in kaart brengend waar een video geplaatst en gedeeld kan worden, merk ik dat er af en toe een stagnatie in het denken zit. Dat gebeurt me soms in de drukte. Je bent druk bezig, hoort ineens iets en gedachten stokken. Waar was ik gebleven, waar dacht ik ook alweer aan? De hoogste tijd voor een actie typisch voor de tijd van het jaar, tenminste voor mij dan. De winteropruiming. Het loopt tegen het eind van het jaar en, behalve het hoofd, raakt ook de map met inloggegevens, bookmarks en andere soortgelijke gegevens vol.

Ieder jaar komt de grote opruiming weer terug en dat kan soms best lastig zijn. Want wat kan weg en wat niet? Dit geldt vooral voor het opschonen van inloggegevens en links van social media kanalen, online tools en apps. Wat betreft apps, op de smartphone dan, is het vrij simpel. Ik weet precies wat ik daar wel en niet meer van ga gebruiken. Een ander voordeel van apps op de smartphone is dat deze in een lijst in de zogenaamde ‘cloud’ blijven staan. Dus als ik er toch weer eentje nodig heb, installeer ik hem heel simpel opnieuw. Bij social media kanalen gaat het rigoureuzer, weg is weg.

Wat mij helpt om erachter te komen wat ik wel en niet kan verwijderen is de relaties tussen de verschillende accounts in beeld te brengen. Een mooi stukje gereedschap daarvoor is Pearltrees. Door de diverse accounts en links daar in te zetten, krijg je een beeld van hoe alles met elkaar in relatie staat. Als alles in beeld is gezet, is het een kwestie van een aantal takken snoeien en je hebt weer een mooi kort gewiekte hub.

Pearltrees is er in eerste instantie niet voor bedoeld, maar het werkt en ruimt lekker op.

bron: pearltrees.com

Bericht delen:
Roy
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact