Crowdfunding

 

Ik struinde bijna elke dag blogs en technologie-sites af om te  kijken naar en te lezen over nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van web technologie, gadgets en dergelijke. Nu heb ik bij toeval een nieuwe bron voor dit soort onderwerpen gevonden. De bron bestaat al langer, maar ik gebruikte het nog niet op deze manier. Ik heb het over crowdfundingsites, en in dit geval over Indiegogo.

Eerst een introductie over de term crowdfunding: dit is een alternatieve manier voor het financieren van een project. Je maakt via een platform op internet een project of campagne aan waarbij je aangeeft wat  gefinancierd wilt hebben (meestal een product), hoeveel budget je nodig hebt om het te kunnen realiseren en tenslotte wat mensen kunnen verwachten als de funding lukt. Er worden meestal diverse ’perks’ aangeboden, afhankelijk van het bedrag waarmee ze jou steunen. Bij een klein bedrag bijvoorbeeld alleen naamsvermelding op de website als backer, bij een groter bedrag kunnen ze ook het product geleverd krijgen.

Crowdfunding is dus op zichzelf staand niet nieuw, hoewel ik Indiegogo een paar dagen geleden voor het eerst tegen ben gekomen. Via via kreeg ik een link naar een nieuwe editor voor het programmeren van onder andere websites. Na over de editor te hebben gelezen ben ik eens verder gaan surfen binnen Indiegogo. Hoe lekker inspirerend om over allerlei nieuwe ontwikkelingen en producten te lezen. Zoals bijvoorbeeld ‘Parce’, een product dat je in het stopcontact steekt voordat je de stekker van een apparaat inplugt. Hiermee bespaar je energie: http://www.indiegogo.com/projects/the-parce-idea.

Ook geïnspireerd raken? Surf eens door een crowdfunding site en deel met ons wat jou inspireert of welke bron jij gebruikt!

PS Twee van de grootste crowdfunding platforms zijn Indiegogo en Kickstarter. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen Indiegogo en Kickstarter. Als je buiten de US woont is het lastig om een project te starten via Kickstarter. Mocht je je doel niet bereiken binnen de gezette tijd dan krijg je niets. Daarnaast kun je via dit platform alleen een campagne opzetten voor creatieve specifieke producten (geen bedrijf, studie, goede doelen, nieuw te ontwikkelen medicijnen etc.). Indiegogo is toegankelijker, hier raak je niet je crowdfundingbudget kwijt, mocht je het gezette doel onverhoopt niet halen. Dan wordt het meer een donatie in plaats van een backing.

Bericht delen:
Roy
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact