Catapult’s sound – TenTemPiés

Een leuk moment is aangebroken. Voor mij tenminste! Want als één van de nieuwste Catapulters, aan mij de eer om een nummer aan de Catapult playlist toe te voegen. Maar dit blijkt nog niet zo’n makkelijke opgave, want stiekem hebben we al best een leuke lijst staan! Maar regels zijn regels, er zal ook een nummer uit moeten! Welk nummer moet ruimte maken en wat komt er voor in de plaats? Ik heb er over nagedacht en ik kom telkens weer terug bij één nummer waar ik persoonlijk een leuke herinnering aan heb.

Het muzikale trompet-geweld dat de lijst gaat opfleuren is een nummer van de Nederlands/Spaanse band ‘TenTemPiés’, met ‘Que Sera’. Waarom dit liedje? Nou, in 2012 maakte ik een stedentripje naar het ontzettend mooie Barcelona. Zonder aanhang of vrienden ben ik alleen op pad geweest. Heerlijk in eigen tempo op ontdekkingsreis gaan, zijn voor mij echte geluksmomentjes. Om nieuwe mensen te leren kennen ga ik dan ook liever naar een hostel dan een hotel. 

Catapult’s sound

TenTemPiés – Que Sera

Zo had ik een paar nachten bij het gezellige ‘St. Christophers Inn’ geboekt, in hartje Barcelona gelegen aan een centraal pleintje en het bekende ‘Las Ramblas’. Na een ontzettend mooie zonovergoten dag, gevuld met een uitgebreide wandeltour door de stad, heerlijke tapas op het terras met uitzicht op het water, gingen wij met een groepje verse ingrediënten halen op de vismarkt voor een smakelijke zelfgemaakte Spaanse Paella. Volgevreten en voldaan ging het feestje verder in de lounge-ruimte van het hostel waar die avond een live bandje zou optreden. Je raadt het al: ‘TenTemPies’. De heerlijke zomerse muziek van de band en het dansen ging door tot in de kleine uurtjes. De sangria was niet aan te slepen. Hun uitsmijter was het nummer wat nu nieuw in de playlist staat. ‘Que Sera’, een nummer dat perfect de sfeer van die avond vat en dat mij dan ook telkens terugbrengt naar Barcelona als ik ernaar luister.

Maar dan de vraag: welk nummer gaat vervangen worden? Dit wordt ‘Tous les Memes’ van ‘Stromae’. Niet omdat het geen leuk nummer is, maar meer omdat we overdag Stromae al best vaak op de radio voorbij horen komen. Verder vind ik het leuk om dit Franse nummer te vervangen door een Spaanse. ‘Que Sera’ is een luchtige zomerse plaat die naar mijn mening perfect de vakantieperiode kan inleiden. Mocht je toevallig nog naar Spanje gaan? Draai deze dan lekker hard in de auto onderweg om alvast helemaal in de stemming te komen!

Bericht delen:
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact