Catapult’s sound – Rival Sons

Yeah, ik mag nu ook een plaatje toevoegen aan de playlist van Catapult! Ik ben muziekliefhebber, gitarist, muzikant, bandjesgozer, concertbezoeker en festivalganger in hart en nieren, dus dat is absoluut geen straf. Het is alleen zo moeilijk om een nummer te kiezen, want er wordt nog steeds erg goede muziek gemaakt. Helaas behoort goede muziek niet meer tot de ‘mainstream’; dit landschap wordt tegenwoordig gedomineerd door zielloze nepmuzikanten. In de volksmond worden dit ook wel ‘DJ’s’ genoemd.

Goed, ik heb mijn punt gemaakt. Goede muziek is nog steeds te vinden als je verder kijkt dan je neus lang is. Ik houd van muziek die gemaakt wordt door mensen die hun leven wijden aan hun instrument. Ik houd van bands met een typische frontman, een guitarhero, een dragende bassist en een drummer die er veel te hard op mept. Ik houd van bands die hun eigen pad kiezen, niet dat van de commercie. Rival Sons is zo’n band. Rival Sons is rock ’n roll.

Ik zag ze in 2013 voor het eerst. Een vriend van mij nam me mee naar een concert in het Metropool en totdat ze begonnen te spelen, kende ik hun muziek nog niet eens. Daar mocht ik me wel voor schamen! Na het concert was ik verkocht. De muziekwereld is er ook lyrisch over; ze worden gezien als dé nieuwe ‘classic rockband’, waarmee ze eigenlijk in hetzelfde illustere rijtje worden geplaatst als The Rolling Stones, Led Zeppelin, Aerosmith, Guns ’n Roses, enzovoort. Het rijtje mag je zelf afmaken.

De nieuwe plaat van Rival Sons, Great Western Valkyrie, is geweldig. De eerste single van het album is ‘Open My Eyes’ en dit nummer zou ik graag willen toevoegen aan de lijst! Heerlijke fuzzy sound, geweldige vocals en een lekkere groove. Kijk, daar houd ik nou van.

O ja, Bastille mag eruit. Dat is van die typische overgeproduceerde rommel die ze live niet waar kunnen maken.

Bericht delen:
3 jaar ago

3 Comments

  1. HansieHansie

    Helaas mis ik de ‘driving bassplayer’ in jouw ‘ik hou van…’ rijtje. Je weet wel, de motor van de band!
    Toch jammer 🙁

  2. “dit landschap wordt tegenwoordig gedomineerd door zielloze nepmuzikanten. In de volksmond worden dit ook wel ‘DJ’s’ genoemd.”

    Dat is een mening neem ik aan?

  3. Neem het vooral niet te serieus… 😉

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact