michael-jackson-thriller-guvernment-e1382415730390

Catapult’s sound – Michael Jackson

Zo, mijn beurt om de Spotify playlist van Catapult creëert eens even fijn op te schonen. Mmmmhh, die ene gaat er uit… Of die natuurlijk… Of toch die andere? Best wel lastig, blijkt nu. Er staan natuurlijk een paar, voor mij, onbekende nummers in de playlist. Maar ik heb eigenlijk wel een brede muzieksmaak, dus dat hoeft op zich geen belemmering te zijn.

Het feit dat ik zelf af en toe een (piep)kleine poging doe om, samen met enkele mede-instrumentbezitters, wat (harmonisch) geluid uit mijn basgitaar te krijgen, zal me in deze keuze moeten leiden. Aangezien de lijst van Catapult’s sound een bonte verzameling muzikale genres bevat. Terwijl het repertoire van onze band Pricetag (in het algemeen) en mijn muzikale voorkeur (in het bijzonder) toch enigszins richting de soul/funk/rock nijgt. Tijd om knopen door te hakken in deze uitermate verantwoordelijke functie.

Eruit gaat: ‘All of me’ van John Legend. Ik vind John Legend een uitermate goede artiest en heb hem vorig jaar op het North Sea Festival dan ook zeker even ‘gecheckt’. Maar dit nummer heb ik misschien net iets te vaak gehoord. Of zou het toch komen door het feit dat ik er domweg bij in slaap val (sorry, fans van J.L.). Ik heb nog even getwijfeld of ik ‘Fall on me’ van R.E.M. eruit moest knikkeren, maar die duurt maar 2:52, dus dat heeft het nummer gered, haha!

En dan een nieuwe er in. Ik ben geen super, mega, giga diehard fan van hem, maar het feit dat deze übermuzikant zo’n ongelooflijke stempel op de muziekwereld heeft gedrukt, doet mij besluiten om hem toe te voegen aan deze ‘Wall of fame’ van Catapult. Ik kwam eigenlijk op het idee om hem toe te voegen door de release van zijn laatste cd ‘XSCAPE’. Een album met nieuw werk van een man, die toch alweer bijna 4 jaar geleden overleden is. En ja, hoe kun je nou eigenlijk een album uitbrengen met nieuw werk van iemand die al zo lang niet meer onder ons is?

Het blijken niet eerder uitgebrachte, onafgemaakte (en misschien wel afgekeurde?!) werken te zijn van deze geweldige muzikant, voltooid door diverse andere artiesten. En nu weet ik niet wat ik daarvan moet denken. Is dat niet hetzelfde als een onafgemaakt werk van, ik noem maar een schilder, Van Gogh af te laten maken door, ik noem maar een hedendaagse schilder, Rob Nijkamp? Wat jij, Kornelis?

Maar goed, het nummer dat ik ga toevoegen komt niet van deze laatste (overigens super vette!)  cd, maar van een LP (jawel, lieve kijkbuiskindertjes) uit 1982. Een album dat al 32 jaar de bestverkochte plaat is. Tweeëndertig jaar! Ere wie ere toekomt. Toch? Het nummer komt van het gelijknamige album ‘Thriller’ en de artiest heet (ja, als je het nu nog niet weet): Michael Jackson. Dat de videoclip van het nummer destijds ook meteen de duurste productie ooit was (door Michael zelf betaald nota bene), is natuurlijk goed te zien (tijdsgeest in acht genomen).

Dus ja… dat is mijn bescheiden keuze van deze week… ‘Thriller’ van Michael Jackson. Wie is er niet groot mee geworden? Ik wens u veel luisterplezier.

Muzikale groet!

 

Bericht delen:
Hans
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact