Michael-Bublé

Catapult’s sound – Michael Bublé

Vlug wrijf ik mijn handen tegen elkaar, in de hoop dat ze wat warmer worden. Wat bezielde mij vanochtend? Dunne Vans en kort jasje… Het mag ’s middags dan wel zestien graden zijn, maar begin november zijn de ochtenden al wel koud! Op het moment dat ik in mijzelf begin te praten, komt de bus om de hoek. Lijn 96 Hellendoorn Avonturenpark. Geen pretpark voor mij vandaag, maar wel avontuur bij Catapult. Ik stap in en een warme lucht komt mij tegemoet. Tijd om te ontdooien met wat muziek. Ik kies voor Michael Bublé met ‘Me and Mrs. Jones’.

Warme muziek
Net als vele collega’s bij Catapult heb ik een brede muzieksmaak. Mijn eigen Spotify playlist wisselt zich af met club(dance), pop uit de jaren ‘80 en een beetje lounge en jazz. In de koude maanden draai ik andere muziek dan in de zomer. Dan kies ik voor ‘warme muziek’ en daar valt Michael Bublé ook onder. Zijn stem ontspant mij en bij zijn nummers horen (voor mijn gevoel) een warm huis, kaarsjes en een goed glas wijn. De zomerjurkjes hangen weer op zolder, dus ik voeg de cover van ‘Me and Mrs. Jones’ graag toe aan Catapult’s sound.

Spinnen…
Toen ik door onze Spotify playlist ging, was de keuze snel gemaakt. The Cure met ‘10:15 Saturday Night’ gaat eruit. Mijn excuses voor de lieve collega die dit nummer heeft toegevoegd, maar ik krijg nou eenmaal rillingen van The Cure. Die rillingen gaan ver terug, naar toen ik nog een klein kind was.
Zie, mijn vader is ook een enorme liefhebber van muziek en door hem ben ik opgegroeid met enorme muziekhelden. Ik danste vroeger mee op ‘Thriller’ van Michael Jackson, droomde bij de clip van ‘Material Girl’ van Madonna en ik huilde bij ‘Brothers in Arms’ van Dire Straits. Bij ons thuis lag de onderste la van het dressoir vol met albums. Op alfabetische volgorde natuurlijk, want mijn perfectionisme heb ik niet van een vreemde. Er was één album die mijn vader achterin de la moest verstoppen en dat was die van The Cure. The Cure had namelijk een nummer waar ik nachtmerries van kreeg: ‘Lullaby’. De zombies in ‘Thriller’ waren grappig, maar in deze clip zag je spinnen en nog enger, die creepy zanger verwikkeld in een web. Misschien is ‘10:15 Saturday Night’ wel een enorm blij nummer, maar de jeugdherinneringen zitten te diep…

Oké, even weer terug naar warme muziek; bij regen en wind, draai Michael Bublé en je geniet!

Dionne

Bericht delen:
3 jaar ago

2 Comments

  1. HansieHansie

    Hey Dionne, goede keus. Niet vergeten om ook eens het origineel te kijken/luisteren hè 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=mWOTdt9Bovk

  2. Hi Hans, thanks! Het origineel is ook zeker fijn!

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact