Catapult’s sound – Happy Camper

Vergeleken met de gemiddelde Catapulter heb ik echt he-le-maal geen verstand van muziek. Natuurlijk luister ik wel graag naar een muziekje, vooral in het weekend met een goede kop koffie erbij. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de helft van onze Spotify playlist niet ken.

Natuurlijk vind ik het wel erg leuk dat het mijn beurt is om h’m aan te vullen. Mijn collega’s verwachten vast een nummer van De Dijk. Ik hou inderdaad erg van deze band. Vooral van hun teksten: later bestaat niet later is nu, mooier dan nu zal het nooit gaan, mijn van straat geredde roos, iemand als jij zo is er niemand. En ik herinner me het Catapult-uitje naar Oerol in 2011 nog als de dag van gisteren. Tot onze grote verrassing sloot De Dijk op het groene strand het festival af. Het was geweldig!

Toch kies ik voor iets anders. Ik voeg Happy Camper toe. Happy Camper is een project van muzikant en animatiemaker Job Roggeveen. Hij schreef popliedjes met invloeden uit het chanson, gipsy- en filmmuziek en vroeg verschillende zangers en zangeressen (onder andere Janne Schra en Tim Knol) om ze te zingen. Het resultaat is vrolijke, springerige en frivole muziek. Inmiddels is Happy Camper al toe aan het tweede album en de titeltrack mag wat mij betreft niet ontbreken in onze lijst: The Daily Drumbeat.

Ik ben trouwens niet de enige die enthousiast is. Happy Camper won al een Edison en Trouw schreef het volgende over het tweede album: “Rokjesdag in Amsterdam, flaneren in Cannes, flirten in Parijs, clubben in New York”. Maar oordeel zelf. En bekijk ook vooral even het clipje. Ik hou ervan!

Oh ja, er moet ook nog een nummer uit de lijst. Dat wordt Michael Bublé met Me and Mrs. Jones. Hou ik niet zo van. Te zoetsappig wat mij betreft.

Bericht delen:
Inge
3 jaar ago

Single Comment

  1. Qua muzieksmaak zou ik zeggen dat het fijn werken is bij Catapult.
    En Michael Bublé is terecht verwijderd. Goed bezig Inge!

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact