eric-prydz-call-on-me

Catapult’s sound – Eric Prydz

Iets minder dan een maand geleden had ik mijn eerste werkdag bij Catapult en nu mag ik al een nummertje toevoegen aan de Spotify playlist. Oh ja, bijna vergeten… voor de mensen die mij nog niet kennen: mijn naam is Joep van Boxtel, ik ben 20 jaar oud, kom uit Nijverdal en ben een groot muziekliefhebber.

Toevallig zat ik deze week Spotify even door te neuzen naar oude dance classics. Zo scrolde ik langs de oude hits van Special D, Tiesto en David Guetta. Ik had natuurlijk één van deze grootheden kunnen kiezen, maar dat doe ik niet.

Het nummer dat ik toevoeg aan de playlist is ‘Call on Me’ van Eric Prydz. Eric Prydz is een Zweedse dj en producer en zeker geen onbekende in de dancewereld, met nummers zoals ‘Pjanoo’ en ‘Proper Education’. Toch is hij vooral bekend geworden met zijn hit ‘Call on Me’ uit 2004. Het is een housetrack, gebaseerd op een heropgenomen sample van Steve Winwoods’ ‘Valerie’ uit 1982.

Winwood nam voor de remix zijn zangpartijen opnieuw op. Het lied bereikte in de Britse, Ierse, Zweedse, Noorse, Oostenrijkse, Franse en Duitse hitlijsten de eerste plaats en haalde in Australië, Denemarken en Zwitserland de tweede positie. In Nederland kwam de single van Prydz niet verder dan de 4e plek in de Top 40.

Welk nummer haal ik eruit? ‘Drone’ van de Paceshifters, omdat ik de playlist graag wat wil opvrolijken met deze dance classic.

Bericht delen:
2 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact