Catapult’s sound – Editors

Bij de opzet van de Catapult spotify-lijst hoefde ik niet lang na te denken welk nummer ik zou plaatsen. ‘Things we lost in the fire’ van Bastille. Wat een mooi nummer van een geweldige band is dat zeg! Als je hun website en twitter-account bekijkt, zie je dat ze bijna op elk groot festival staan (of al hebben gestaan) en dat ze voorlopig tot eind 2014 helemaal zijn volgeboekt. Graag zou ik wederom een nummer van Bastille in de lijst plaatsen, aangezien ze een te gek album hebben afgeleverd, maar ik ga tòch kiezen voor een andere band. 

Ook deze keuze was niet moeilijk. De band die ik nu heb gekozen staat ook op alle grote festivals die je maar kunt bedenken. Naast Bastille mag (in mijn ogen) Editors absoluut niet ontbreken in de lijst. Ik heb deze band nu vier keer gezien en krijg nog steeds kippenvel als ik aan die concerten terugdenk. Editors wordt vaak in het rijtje gezet met de opkomst van Engelse indie-bands aan het begin van de 21e eeuw. De band wordt regelmatig vergeleken met Joy Division. En door de Engelse pers wordt weleens gezegd dat Editors het Engelse antwoord op Interpol uit Amerika is (bron Wikipedia).

De muziek, in combinatie met de donkere stem van zanger Tom Smith, zorgt er bij mij voor dat elk nummer dat ze uitbrengen diepe indruk maakt en daardoor lang blijft hangen. Het nummer dat ik in de lijst zet is ‘Papillon’. Ik weet, er zijn misschien mooiere nummers van de band, maar de reden dat ik voor dit nummer kies, is de indruk dat het bij mij heeft achtergelaten toen ze ‘Papillon’ als afsluiting van hun optreden hebben gespeeld tijdens Rock Werchter 2012. De passie waarmee het nummer ten gehore werd gebracht en het daarbij gepaarde vuurwerk, halverwege, maar zeker op het eind (klik hier), maakt voor mij dat deze uitvoering op mijn netvlies staat gebrand.

Wat wel moeilijk is, is de keuze om een nummer uit de lijst te halen. Voor iedereen heeft het nummer dat hij of zij in de lijst geplaatst heeft een bepaalde betekenis. Hetzij een mooie herinnering, hetzij omdat het gewoon een mooi nummer is. Ik heb toch een keuze gemaakt….Basement Jaxx!

Catapult’s sound

Bericht delen:
Arnold
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact