Bruce Springsteen

Catapult’s sound – Bruce Springsteen

De warmste dag van 2012 en op weg naar Pinkpop. Ik ben geen festivalganger en ook de tropische temperatuur is bij mij niet favoriet, maar ik wil erbij zijn, want Bruce Springsteen speelt ’s avonds. Had me natuurlijk een voorstelling gemaakt van Pinkpop (zoiets als ons ‘eigen’ Dauwpop maar dan met wat meer mensen?), maar niets wat er op lijkt. Geen gezellige aankleding, geen bomen (laat staan een bos) om de schaduw op te zoeken, en niet overal bekenden.  Het is één grote ‘asfaltbak’ gevuld met 60.000 mensen en daarboven dus de brandende zon…

We zijn vroeg en na wat duwen en trekken lukt het om in het voorste vak te komen. En dan na uren ‘wachten’ is het zover: alle handen gaan de lucht in en 60.000 mensen worden één. The Boss is on stage. De betrokkenheid van het publiek is verbijsterend. Alles en iedereen danst en zingt. De man op het podium ziet het publiek niet alleen als doelgroep, maar maakt dat ze zich speciaal voelen. Hij trakteert zijn fans als mens, niet als portemonnee… Hij geniet zelf net zoveel, bijna 4 uur lang non-stop. Leeftijd en roem hebben hem niet afgeremd. Bruce Springsteen houdt van wat hij doet en dat voel je.

De week na het concert draaide ik bijna alleen maar Bruce Springsteen, om dat speciale gevoel nog zo lang mogelijk vast te houden. De live versie van ‘Badlands’ wil ik graag toevoegen aan onze Spotify lijst. Eruit gaat ‘I wish’ van Stevie Wonder.

Linda

Bericht delen:
Linda
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact