Bloggen, voor wie eigenlijk?

Steeds op de achtergrond dat stemmetje: je moet bloggen, je moet bloggen… Esther je bent nota bene (naast tal van andere dingen) tekstschrijver. Als iemand even een blogje moet kunnen plaatsen ben jij het. Klopt. Maar in de Catapult blog-competitie -om hoog te eindigen moet je zeker één keer per week iets van je laten horen- sta ik onderaan in het tweede rijtje. Daar baal ik van. Aan de slag dus. Gedachten dwalen af,  naar klussen waar ik deze week zoal mee bezig was. Uit en thuis, op zoek naar inspiratie.

In gesprek met Harmeling Interieurconcepten. Heeft een nieuwe website. Referenties van interieurprojecten en nieuws staan centraal. En er zijn ontwikkelingen, maar er is geen eigen communicatieafdeling die het over de bühne brengt. Ik ga bellen en mailen met contactpersonen bij deze interieurbouwer om input te verzamelen voor blogs, online nieuwsberichten en met een beetje geluk en een inmiddels opgebouwd netwerk ook redactionele aandacht in relevante media. De rest van de dag typ ik of mijn leven ervan af hangt. Na goedkeuring door mijn bronnen, publiceer en deel ik de zojuist gegenereerde content. Meteen een piek in het webbezoek.

Ik mag op pad met mijn collega Leonie en we hebben een goed gesprek met Esprit Projectontwikkeling. Dat volgt een nieuwe koers en wil communicatie daar vanzelfsprekend op laten aansluiten. Niet het bedrijf dat de projecten ontwikkelt, maar de mensen, hun kennis en specialismen en bovenal hun netwerk staat centraal. We adviseren onder andere te bloggen. “Maar wij hebben verstand van vastgoed, van haalbaarheidsonderzoeken, exploitatievoorstellen, bestemmingsplannen en -wijzigingen, niet van…bloggen”. Dat kunnen wij voor je doen. Dat wil zeggen, Catapult leeft zich in in de materie, volgt  jullie op de voet en Esther zit eens per twee weken een paar uur bij je op kantoor. Jullie de input, zij de content.

Nu we toch in Holten zijn, een bezoek aan Aebi Schmidt Nederland, voor velen bekender met merknaam Nido, heeft ook nieuws en innovaties. Nieuws voor de regionale on- en offline media. Het bedrijf is specialist in professionele gladheidbestrijding en straatreiniging, maar niet in benadering van de pers. Catapult wordt ingeschakeld om de informatie boven tafel te krijgen bij de specialisten en daarvan een tekstuele vertaalslag te maken naar de gemiddelde lezer van de lokale week- en dagbladen. Doel?  In beeld blijven op de lokale arbeidsmarkt als leuke en betrokken werkgever en maatschappelijk verantwoord ondernemer. Holten ligt op mijn woonwerkroute, dus ik maak een rondje langs mijn informanten. Met een hoofd vol details over een revolutionaire lasrobot, de voordelen van een natzout kunststof strooimachine, argumenten vóór een strenge winter en de mooiste verhalen van medewerkers die hun veertigjarig jubileum vieren, rijd ik terug. Om te bloggen, te posten, te mailen, te delen.

Lang verhaal kort: ik doe niet anders dan content genereren. Relevante content hoop ik, maar dat mogen jullie beoordelen… Nu even een blog-out.

Esther

Bericht delen:
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact