Trend-in-communicatie_pathtalk

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Bij het zoeken naar trends of noviteiten in de digitale wereld stuit je soms op zaken die al even bestaan, maar nog niet de oppervlakte raken. Zo kwam ik er de afgelopen weken een aantal tegen.

Met de opkomst van social media hebben steeds meer bedrijven hun weg gevonden door via deze netwerken contact te leggen en te onderhouden met hun klanten. Neem bijvoorbeeld de KLM die flink communiceert via Twitter met hun reizigers of hun bezoekers op Schiphol, daar hebben ze veel succes mee. En T-Mobile gebruikt met enig succes Google Hang-outs om te communiceren (en te discussiëren) met hun klanten.

Ondanks dit soort succesvolle voorbeelden zijn er bedrijven die op zoek zijn naar andere kanalen.
Twee redenen die je het meest voorbij zien komen zijn het directe (1 op 1) contact en veiligheid.
Via Google Hang-outs en soortgelijke kanalen gaat het toch meestal om groepsgesprekken of -chats en daarbij blijft de vraag bestaan wat er met die data gebeurt. Bij Twitter krijgen de meeste mensen toch mee wat er besproken wordt en worden er vragentekens gezet bij de afscherming van de direct tweets.

Whatsapp is één van de communicatiekanalen die je steeds vaker op ziet duiken bij bedrijven. Bijvoorbeeld bij Essent die ermee in het nieuws kwam. Op zich een mooie en simpele manier waarvoor je geen account nodig hebt zoals bij andere social media. De mogelijkheid om 1 op 1 te communiceren en daarnaast in groepen is ook aantrekkelijk. Nadeel is dat WhatsApp zelf geen desktopapplicatie heeft en je daarvoor afhankelijk bent van derden zoals Bluesstack. Hoe lang het mogelijk is om van een applicatie van derden gebruik te maken, hangt af van WhatsApp. Een veel gebruikte webapplicatie van Yosapp is recent uit de lucht gehaald op last van WhatsApp. Omdat het gekoppeld is aan een mobiel nummer en je dat nummer op maar één device tegelijkertijd kan gebruiken. Ook blijven de gesprekken op een server staan, waarmee de vraag betreft veiligheid weer opkomt.

Waar ik nu naar uitkijk is een dienst of applicatie van de door mij geliefde app Path: Path Talk.
Naast dat je met je vrienden en kennissen kunt chatten, biedt Path Talk ‘Place Messaging’.
Met Place Messaging kun je snel en direct service en/of advies bieden aan je klant. Als consument kun je via Place Messaging zien welke aanbieders, winkels of bedrijven in de buurt zijn, en meteen een vraag stellen of je bestelling doorgeven. Na 24 uur worden de gesprekken verwijderd van de server. Helaas is deze optie op dit moment alleen nog in de VS te gebruiken, maar het komt deze kant wel op. De vraag is alleen wanneer. Meer informatie..

Een andere ontwikkeling die ik ook in de gaten houd en vergelijkbaar is, is Hemlis. Hemlis is nu nog in gesloten beta-fase. Meer informatie.

Naar welke nieuwe communicatiemiddelen of -kanalen kijk jij uit? Of zie jij nog een andere interessante ontwikkeling? Ik vind het leuk als je dit met mij deelt!

Trend-in-communicatie_pathtalk

Bericht delen:
Roy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact