Black Mirror

Zoals de meeste mensen zullen weten die onze blog volgen en lezen, schrijf ik graag over technologische innovaties, gadgets en soort gelijke ontwikkelingen. Als ze dan ook nog raakvlakken hebben met ons vak verslinden we de informatie met enthousiasme. Waar mogelijk proberen we het uit en/of gebruiken we het. De ene keer met meer succes dan de andere keer.

Echter is het besef welke impact technologische ontwikkelingen in de toekomst voor ons hebben, en dan vooral met betrekking tot de digitalisering, er nog niet. En zeker niet bij het grote publiek. Ik heb het niet over de impact met betrekking tot veiligheid en privacy, maar op het gebied van relaties en het dagelijks doen en laten.

Verleden week kwam dat besef behoorlijk bij mij binnen toen ik een serie keek via Netflix. Ik heb het dan niet over een serie waar  (nog niet bestaande) technologische ontwikkelingen een ondersteunende factor zijn (denk Star Trek, Back to the future of iets in die trant). Nee, dit was een serie waar dit onderwerp een centrale rol heeft. Erg confronterend en soms moest ik bij toekomstbeelden wel even slikken. De aflevering over een talentenjachtprogramma had trouwens ook veel humor in zich.

Ik zou nu een verhaallijn kunnen delen, maar om te begrijpen wat ik bedoel en dezelfde ervaring te beleven, kun je het beter zelf gaan kijken. De serie ‘Black Mirror’, te omschrijven als futuristische horror (niet in de zin van bloedvergieten of geweld), is een echte aanrader!

 

 

Bericht delen:
Roy
2 jaar ago

Single Comment

  1. Ik ben net als jij bovengemiddeld geinteresseerd in tech en innovatie. De serie black mirror is te gek!

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact