White Butterfly

Bijzonder gewoon

Hoe bijzonder is gewoon eigenlijk? Een heleboel dingen vinden wij gewoon, vanzelfsprekend. Men ervaart en waardeert iets vaak pas, als het er niet meer is. Dan denk je vaak had ik er maar wat meer en bewuster van genoten. Wij mopperen vaak. Willen in ons leven meer of anders. Rennen achter onszelf aan, op zoek naar geluk, erkenning of wat dan ook.

In ieder geval moet het naar onze mening vaak anders. Er moet dan eerst iets gebeuren om ons dit te laten inzien. Dan beseffen we dat wat we zoeken er eigenlijk al was; “Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker”. Geluk is vaak een moment en zit zo in de kleine dingen.

Vorige week overleed een vriendin van mij. Zij had sinds anderhalf jaar een ongeneselijke ziekte en heeft mij dit alles weer eens doen inzien. Als je ziek bent zijn de gewoonste dingen zo bijzonder. Hoezeer zou zij nog graag genoten hebben van een rondje door haar eigen tuin, een fijne pijnloze dag met haar partner, een goed gesprek met haar kinderen, een kop koffie in de zon. Maar zij kon dit alles niet meer. Een gezond mens heeft duizend wensen, maar iemand die ziek is maar één.

Wij mopperen vaak op de sleur van alledag, maar rennen voorbij aan de schoonheid van het ‘gewone’.

Gisteren hebben we haar in besloten kring herdacht, thuis, met een prachtige ceremonie. Via een tijdens haar ziekte opgenomen film, sprak ze ons toe. Wat dapper, wat bijzonder.
Haar lichaam heeft ze ter beschikking gesteld aan de wetenschap om zo iets voor haar medemens te kunnen betekenen.

Wat een bijzonder mens! Kleine dappere vrouw. Heel gewoon maar zo bijzonder.
Tijdens haar ziekte vroeg ik of ze me wel een teken wilde geven vanaf ‘de andere kant’.
Zij had het toen over vlinders.

Na haar overlijden zwermen er telkens drie kleine witte vlindertjes om mij heen als ik de hond uitlaat.
Toeval? Wellicht!

Wat ik hier maar weer mee wil zeggen: Geniet van de kleine dingen in het leven, daardoor wordt het zo bijzonder!

Bericht delen:
Claire
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact