Blue Monday

Beat the Monday Blues!

De wekker gaat. Buiten is het koud en donker. We zien weinig zon. De gezellige decembermaand is voorbij. De overtollige kerstkilo’s zitten er weer aan. Helaas, de goede voornemens voor 2018 zijn niet gelukt. Uitkijken naar de zomer? Die lijkt nog mijlenver weg. Vandaag is het Blue Monday: volgens psycholoog Cliff Arnall is het de meest deprimerende dag van het jaar… Ho, stop! Laat je niet gek maken vandaag. Beat the Monday Blues! Hulp nodig? Lees dan even deze blog.

1. Kijk om je heen!
Je wekker gaat niet zonder reden. Je hebt een baan! Misschien heb je (nog) geen baan. Dan kun je heerlijk snoozen ’s ochtends. Daarna speur je het internet af, op zoek naar je perfecte baan. Alle opties zijn nog open, met jouw toekomst nog helemaal voor je. Nu eerst volop gebruikmaken van die vrije tijd. Weer eens op bezoek bij oma, een fijne work-out doen in de sportschool. Of die spannende serie afkijken, in je heerlijk warme onesie natuurlijk.

2. Happy you
Je bent vandaag gelukkiger dan je denkt. Echt? Ja echt. Maak een lijstje waar jij allemaal gelukkig van wordt. Word je blij van je trouwe viervoeter? Opschrijven. Van het mooie kerstcadeau dat je gekregen hebt? Opschrijven. Of van je geweldige vrienden en vriendinnen? Op dat papier. Laat ze het trouwens ook weten. Een complimentje geven is zo gepiept, gratis en het effect is onbetaalbaar.

3. Let the party begin
Heb je nog geen vakantieplannen? Doe er wat aan. Pak je laptop erbij, bereken wat je ongeveer te besteden hebt en boek die zomervakantie! Al een zomervakantie geboekt? Laat de voorpret beginnen en ga je oriënteren op jouw aankomende vakantiebestemming! En zeg nou eens eerlijk, die voorpret is toch al een feestje op zich?

4. Drink water
Hoezo, drink water? Nou, pak een glas, loop naar de kraan en drink water. Wist je dat 2,1 miljard mensen op de wereld geen schoon en betrouwbaar drinkwater hebben? Nederlands drinkwater is van topkwaliteit. Wat zitten wij nou te mokken over een zogenaamde ‘Blue Monday’? Geluksvogels, dat zijn we!

5. Lach
Lach! Ook al is het een neppe lach, lachen is gezond. Onderzoek wijst uit dat ook neplachen wel degelijk goed voor je is. En al lach je in het begin nep, dat wordt vaak vanzelf een natuurlijke. Lachen vermindert stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid. Door eens goed slap te lachen lijken grote problemen vaak een stuk kleiner. Dus waar wacht je nog op? Haha!

6. Kleur je dag
We hebben allemaal baaldagen, tegenslagen en teleurstellingen. Maar het gaat te ver daar een dag voor in te plannen. Zullen we gewoon met z’n allen afspreken dat we niet meedoen aan deze depressieve maandag? Laten we ons bewust zijn van alle mooie dingen in ons leven. We gaan deze zogenaamd deprimerende dag omzetten in een geweldige maandag. Kleur je dag! Hoe dan? Wij hebben iets voor je ontwikkeld. Je kunt het hier vinden.

Bye bye Blue Monday!

Bericht delen:
Marlijn
3 maanden ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact