Banaan in tas

Banaan in tas

Nu denken jullie hierbij natuurlijk dat dit de titel van een nieuwe recept is. Maar niets is minder waar. Dit keer geen recept, maar natuurlijk gaat mijn blog wel weer over eten. Namelijk een fruithapje.

Fruit is gezond. En men moet dagelijks ook eigenlijk twee stuks eten. Maar ik ben niet zo’n fruittypje. Meestal koop ik fruit in de supermarkt. Het ziet er dan heerlijk uit en ik krijg er dan ook echt zin in. Thuisgekomen leg ik het dan in het daarvoor bestemde mandje. Het ziet er dan heerlijk uit.

Maar nu komt het. Wanneer eet je het op? Bij het ontbijt vind ik het niet lekker. Bij de lunch eet ik brood. Tussendoor wil ik koffie of thee. En na het avondeten heb ik er ook geen zin meer in. Maar de fruitmand zit vol en in een vlaag van gezondheidsbewustzijn, vind ik dat deze toch leeg moet.

Nu dacht ik de oplossing gevonden te hebben. Ik neem een banaan mee naar het werk! Kan ik tussendoor toch wel eens wat fruit eten? Ja, dat zou kunnen maar… Wat als je dit nu toch niet doet? Dan wordt de banaan vergeten en krijg je het fenomeen ‘banaan in tas’.

Zoals laatst toen ik een paar dagen naar Duitsland ging en daarvoor even mijn handtas wilde verwisselen. Ik begon alles eruit te halen. En ik kwam een zeer oude, bruine, vieze, op openbreken staande banaan tegen. Bah, meteen eruit gehaald en weggegooid!

Maar het kan nog veel erger!!! Met dat ik alle spullen uit de tas aan het halen was, greep ik in iets slijmerigs. Nou, wat wil nu het geval? Het geval wil dat er dus nog een banaan in de tas zat. Deze nog ouder en dus nog smeriger dan de eerste. Helemaal onderop en echt heeeeelemaaaal vergeten. Vervolgens zaten mijn hand, mijn portemonnee, de zakdoekjes, het make-up tasje, mijn sleutels, de aansteker, de pen enzovoort enzovoort. onder een vieze slijmerige, stinkende, vloeibare drab. Nog een wonder dat er geen fruitvliegjes uit mijn tas zijn gekomen. Dit is toch werkelijk te vreselijk voor woorden?! Dat een mens zo vies kan zijn.

Ja, dat kan dus! Hadden jullie niet verwacht van mij, hè? Enfin alles maar even lekker schoongemaakt, opgeruimd en weggegooid. Voorlopig ben ik weer even helemaal klaar met fruit. Ook al is het nog zo gezond! Ik neem ’s morgens wel gewoon een vitaminepil bij mijn kopje koffie. Wel zo makkelijk!

Met een gezonde groet van Claire

Bericht delen:
Claire
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact