Als ik kon toveren

Kennis delen. Dat lijkt vandaag de dag de toverformule. En dat is het misschien ook wel. Toveren kan natuurlijk niemand, maar dat het delen van content, het doen waar je goed in bent en het uitdragen van je passie bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van je imago kan niemand ontkennen. Maar hoe dan?

Er zijn zoveel communities en iedereen wil content delen. Is dan straks in 1 keer iedereen king? Nee natuurlijk, er gaat veel mis. Kijk maar eens naar het aantal lege online platforms of LinkedIngroepen zonder updates. Er zijn eigenlijk maar een paar basistips voor het oprichten van een community. Een community is een virtuele plek waar mensen met gemeenschappelijke kenmerken op vaste basis bij elkaar komen. Houd het simpel is dan ook de belangrijkste tip. Maak direct duidelijk wat je doel is van de online groep. Houd ook deze dicht bij de deur. Dus geen strategisch doel voor over 10 jaar, maar wat wil je nu bereiken op korte termijn. Waar gaat het over? Wat is dat gemeenschappelijke kenmerk? Raak mensen direct in hun passie.  En maak het ook makkelijk om mee te doen. Dus geen ingewikkelde inlog, maar laat mensen eerst eens rond kijken. Als ze dan op de hoogte gehouden willen worden of dat wat ze hebben geschreven willen opslaan, vraag ze dan pas om bijvoorbeeld een e-mailadres.

Start klein, leer van wat er gebeurt, groei en evolueer. Reken er op dat het een vliegwiel kan zijn, maar dat deze eerst wel een zetje nodig heeft. Zorg dus zelf voor een voorraadje content en vraag mensen traditioneel, dus bijvoorbeeld door ze te bellen, om daar op te reageren. Houd er rekening mee dat er 10 keer meer reageerders zijn dan mensen die zelf content creëren. En nog eens een factor 10, dan heb je de mensen die alleen maar meelezen. Raak dus niet te snel gefrustreerd als er in het begin te weinig content komt. De community kan desondanks nog best heel succesvol zijn.  De belangrijkste tip? Gewoon aan de slag!

Bericht delen:
Kornelis
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact