myvessel

Alles onder controle

Je ziet het steeds vaker en er is steeds meer mogelijk. Sinds de opkomst van de smartphone worden de control freaks en de nieuwsgierige aagjes meer en meer op de wenken bediend. Natuurlijk is het best handig een aantal dingen bij te houden en te meten. Vanaf het moment dat ik een smartphone had, hield ik mijn wandel- en hardloopactiviteiten bij. Hoe hard, hoe lang en waar ik liep werd met de app van Nike bijgehouden. Ik hield mijn doelen in de gaten en kon ze verleggen.

In de loop der tijd kwamen er meer apps bij waar je bijvoorbeeld je voeding mee kon bijhouden. Met de introductie van de ‘Healthkit’ op de iPhone vorig jaar ging de ‘meten-en-weten’ ontwikkeling als een dolle. Vanaf dat moment kon je alles betreft je gezondheid vastleggen en bijhouden. Met de introductie van de iWatch wordt je gezondheid niet alleen bijgehouden, maar wordt er ook van alles gemeten zoals je hartslag en bioritme.

Het is op zich een interessante ontwikkeling, maar voor mij is dit net een stap te ver. Daarnaast kwam ik recentelijk nog een app tegen dat nog verder gaat: MyVessel. MyVessel is een soort thermosfles, of beter gezegd thermosbeker. Een handig voorwerp om je koffie of thee warm te houden terwijl je onderweg bent. Maar dit is niet waar het volgens de bedenkers om draait. Het gaat hier namelijk om herkenning. Je koppelt de thermosbeker aan een app op je smartphone en daarmee houd je bij wat je drinkt. Het echte unieke van deze futuristische thermobeker is, dat deze meet en herkent welke drank je drinkt en daarbij ook het merk en de precieze samenstelling van de drank toont.

De verbazing steeg bij mij toen ik dit las en zag, maar waar viel jou mond van open?

Bericht delen:
Roy
3 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact