World Superbike

3,2…..

Aanstaande weekend is het weer zover, de World Superbike. Met Nederlandse kanshebbers, en dan vooral Pata Honda-coureur Michael van der Mark in de World Supersport. Na Phillip Island, waar de Rotterdammer derde werd, stond de Nederlandse wegrace al op z’n kop. Het kon echter nog beter want op Aragon pakte Van der Mark een geweldige tweede plaats, achter voormalig wereldkampioen Fabien Foret. De Nederlander is dankzij zijn beide podiums tweede in de WK-tussenstand met 36 punten. Leider Foret heeft er slechts twee meer. Assen had het niet mooier durven hopen.

Woensdag was er de persconferentie waar de Nederlandse deelnemers in de verschillende klassen allemaal aan het woord kwamen.
PR en marketingman Peter Schorer was de voorzitter en interviewde de mannen. Vaak was het antwoord een top 10 op de vraag waar we ze in de klassering tegen konden komen, maar van der Mark heeft dus een goede kans.

De witte reus Wil Hartog nam ook nog even het woord. Uiteraard de techniek, maar vooral de financiële verschillen zijn in vergelijking met vroeger enorm. Je had toen voor ± 5000 gulden een machine, nu koop je voor 7500 euro bij wijze van spreken een achterwiel.

Teambaas Gerrit tenKate van PataHondaWorldSupersportTeam vertelde over de kansen van Michael en de Moriwaki cup, een klasse met allemaal gelijke motoren waardoor de coureur het verschil maakt.

Bondscoach Barry Veneman sprak vooral over het aanwezige talent en de realiteit over de toekomst. Hij verwacht binnen nu en twee jaar dat er weer een rijder op het niveau is dat hij met de grote mannen kan strijden. Hij kan het weten, hij was één van de laatste Nederlanders op het hoogste niveau. Mooi wanneer je hem off the record nog even spreekt, hij vertelt dat hij twee volle seconden sneller is dan zijn pupil, ik zal de naam niet noemen. En die tijd dateert al van tien jaar geleden!

Mooi ook om de bevlogenheid en de passie van de coureurs te zien wanneer ze even een kijkje nemen langs de baan. Het feit dat ze er van doordrongen zijn dat ze er keihard voor moeten werken om het zowel sportief als financieel voor elkaar te boksen, vind ik fascinerend.

Aangezien wij als bureau de TT helpen met een aantal acties om het grootste eendaagse sportevenment onder de aandacht te brengen en het bezoekersaantal te doen stijgen, was het goed om daar te zijn.

Hopenlijk valt de CT scan van Jasper Iwema mee, hij is er vandaag hard af gegaan, maar was bij bewustzijn en kon gelukkig zelfstandig ademen. Ook dat is de sport, altijd op zoek naar het randje om zo iets sneller te zijn dan de concurrent.

Bericht delen:
5 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact