OverDeSchuttingBeeld

10.000 nieuwe abonnementen

Wat doet een communicatiebureau precies? Geef daar maar eens kort en bondig antwoord op. Wij krijgen heel uiteenlopende vragen en briefings van opdrachtgevers. Weet de één precies wat hij wil, maar kan hij het niet uitvoeren, is de ander zoekende en helpen wij hem zijn communicatievraagstuk te definiëren. Om toch een beeld te schetsen van wat Catapult bezighoudt en creëert, is er de rubriek Over de schutting. Briefings die wij de afgelopen periode binnenkregen. We doen een gooi.

Een telecombedrijf schreef de volgende pitch uit onder vier bureaus: help ons in 2 jaar tijd 10.000 nieuwe telecom-abonnementen te verkopen (25% groei) met een vastgesteld beperkt budget. Beperkt in vergelijking met de top 5 telecombedrijven.

Wie niet sterk is moet slim zijn, luidde ons advies. Het telecombedrijf wist al 7.000 tevreden klanten aan zich te binden. Daar moeten we ambassadeurs van maken. Met een doordachte ‘member gets member’-actie. Waarom zijn klanten (tevreden) klant? We brainstormden over deze ‘why’ van het bedrijf aan de hand van het Golden Circle model van Sinek en kwamen tot de volgende: het verbinden van de organisatie en mensen intern en extern om hun werk goed te kunnen doen.

Verbinden vormde het uitgangspunt voor ons conceptvoorstel. Klanten zijn verbonden via het telefoonnetwerk, maar kunnen ook verbonden worden via een online community en zelfs via een fysiek netwerk waarin zij kennis en ervaringen delen om nog beter te kunnen ondernemen. Het telecombedrijf biedt een netwerk en deelbare kennis en stimuleert klanten het netwerk uit te breiden met introducés. Deze introducés zijn leads voor het telecombedrijf. Uit interne analyses is bekend dat de conversie van lead tot klant 25% was. Maar die conversie is vermoedelijk hoger als de tevreden klant de lead aandraagt. We wonnen de pitch dankzij een frisse blik en creatieve aanpak en mogen ons plan de komende 2 jaar waar gaan maken. Eén van de vele uitdagingen!

circle

Esther

 

Bericht delen:
Esther
4 jaar ago

Laat een reactie achter

© 2018 Catapult creëert | Contact